Toeslagen affaire

Toeslagen affaire 

Tijdens het debat over de toeslagenfraude zie ik verschillende mensen heftig op hun telefoons tikken. Ik fantaseer er dan op los wat deze aan het doen zijn. Het kabinet moet al opstappen voordat ze zijn begonnen. Ik heb er eentje in beeld, zo goedlachs als hij altijd is. Wat gaan we hierna doen? Laat ik alvast mijn CV invullen voor eventuele vervolg banen. Eens kijken, wat voor man ben ik? Ik lach veel, en eigenlijk lach ik mij overal uit. Ik lach ook als er niets te lachen is. Ja dat is wel een pluspunt van mij. Welke bijzondere vaardigheden bezit ik? Ik kan liegen als de beste. Kijk ik noem het geen liegen, ik spreek de waarheid niet. Dat is heel wat anders. Ik onthoud alles selectief. Maar soms onthoud ik het helemaal niet. Tenminste, dat ligt er een beetje aan wie het vraagt en waarover. Andere vaardigheden? Ik blijf altijd uit de wind. Ik kan zelfs uit de wind blijven als er geen wind is. Andere zeggen dat er dan aardig wat wind staat, maar ik ontken dit dan. Dat blijf ik dan ook herhalen totdat andere dit ook aannemen. Ik kan dit echt uren volhouden. En sociaal? Hartstikke! Ik lul met iedereen mee, en geef ze het gevoel dat ik er iets aan ga doen. Maar ach ja, selectief geheugen hè. Ik heb daar vaak geen actieve herinnering aan. Ja, en dan kan niemand mij dat kwalijk nemen. Het zijn gewoon dingen die helemaal automatisch gaan. En milieubeheer hoe denk ik daar over? Ik fiets altijd. Ja en nog meer? Ja dat was het wel. Aan de rest heb ik geen actieve herinneringen aan. En heb ik nog een bijnaam? Ik hoor mensen wel eens praten over teflon. Maar die begrijp ik niet. Volgens mij is het dat spul wat heel erg glad is. Zit dat niet op de binnenkant van koekenpannen? Als ik kook… ja niet meer als een eitje bakken natuurlijk. Dan sist en knettert het over heel de pan heen. En glijd van de één naar de andere kant. Oh wacht eens, ha ha nu snap ik het. Het is zoals ik ben.  Nou moet ik nog meer zeggen? Verder lachen we wat af. Een paar zelfmoorden, gezinnen gescheiden, duizenden ongelukkig met een trauma. We kunnen door, futiliteiten moeten we links laten liggen, of was het rechts. 

Droom zacht. 

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

29

04 2021

Your Comment