Stikstof fabriek die miljoenen gaat kosten

Stikstof fabriek die miljoenen gaat kosten.

Het Gronings gas heeft een lage verbranding waarde. Het bevat ongeveer 84 % aan brandbare gassen waarvan 81 % aan methaan. Onze kachels en andere apparaten op gas zijn hier op aangepast. Ze zijn afgesteld op deze verbranding waarde. Noodzakelijk, want dit geeft en optimale verbranding en minste vervuiling. Willen we overstappen op een hoogwaardig gas zoals gas van de Noordzee dat tot 98 % brandbaar gas bevat. Dan zullen we onze ketels en andere apparaten op gas moeten aanpassen. Is dit moeilijk? Nee, het zal misschien alles bij elkaar een half uur duren. En dan kunnen wij vrolijk stoken op Russisch of Noordzee gas. Het is hoog van rendement zult u begrijpen. Dus minder gas door de meter, en toch lekker warm. En dat is nu net waar de gas

verkopers niet op zitten te wachten. Er zijn dan twee mogelijkheden. Of ze gaan de gasprijs met 20 % omhoog gooien. Of ze gaan het gas op mengen met een onbrandbaar gas om toch de meter in uw huis te laten draaien op het juiste volume. Dit laatste is het plan natuurlijk, want daar merkt de gebruiker het minst van. Dat door het toevoegen van stikstof het gas extra vervuilend zal verbranden nemen we maar voor lief. Het gaat tenslotte om de ping ping. Jammer dat dit er dan niet bij verteld wordt. Waarschijnlijk gaan ze de kosten van de stikstof fabriek doorberekenen aan de consument.

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

28

03 2018

Your Comment