We moeten de hoogte in

Lees ik vanmorgen in de krant. Woningen tekort, we moeten de hoogte in. Wat een uitvinding, helemaal zelf bedacht? Sociale woningen moeten er komen, dus de hoogte in net als de Bijlmermeer. Oh verrek, we hadden deze al. Wat was er ook alweer mee? Vliegtuig crash? Nee daarvoor. Iets te maken met misdaad, ophoping van gelijk gestemde dat leed tot verhoogde cijfers mishandelingen, misdaad, drugs. Oh ja dat. Maak dan direct het centrale afzuig systeem sterk genoeg, want zoveel kwekerijen moet je toch genoeg afzuiging hebben. Want je moet toch ergens je geld vandaan halen. Moeten we niet de breedte in? Bedoel dat mensen zelf hun woning kunnen betalen. Begin eens met het basis inkomen, daarna zelf alles betalen zonder subsidies, en andere gekheid voor het rondpompen van geld. Al die instellingen die subsidies beheren kost alleen maar. duizenden mensen die niets anders doen dan geld rondpompen. En wat levert het op? Er komen geen twee stenen op elkaar. Er komt geen centimeter asfalt van. En er komt geen korrel graan van het land. En maar blijven proberen en mislukken. Zodra je iemand gaat onderhouden in de vorm van alles gratis bekomen krijgen ze nooit geen idee wat het kost. Je kunt het vergelijken met het gele bandje om je arm in een vakantie resort. Niemand krijgt jou hier van je stoel, en je pakt wat je lekker vindt. Als er één persoon voor je in de rij staat begin je al te sputteren. Want er is voor betaald! Doe het volgende experiment: Loop naar het eind van je straat, en geef aan de bewoner van dit laatste huis elke vrijdag exact om 5 uur 500 euro. vertel erbij je naam, en vertel waar je woont in de straat. Doe dit elke vrijdag gedurende vier weken. Daarna doe je niets. Om hoe laat verschijnt de bewoner van het laatste huis aan je deur denk je? 5 over? 15 over vijf? Misschien dan om half zes. Maar dan staat hij/zij er echt wel. Met de vraag of je vergeten was langs te komen. En de vijfhonderd euro af te geven. Misschien zelf met de opmerking dat ze er recht op hebben. Ja het went snel om onderhouden te worden, naar je bekkie gezoend te worden.  En geen tegenspraak te krijgen. Hele volksstammen zijn verpest op deze manier. Probeer het dan nog maar eens recht te krijgen.

Het volgende wat je dan leest dat er geen heipalen verkrijgbaar zijn. Moet u eens zeggen dat voor iedere heipaal die morgen voor je deur ligt € 5000 wordt betaald. Nou ik denk dat je de straat niet meer in kan rijden van de heipalen. Kom toch, we zijn een land van innovatie. Desnoods gaan we ze 3D uitprinten. Geen bouwvakkers meer, nee dat was allemaal niet meer nodig. Maar kijk maar eens naar een serie op tv, zie je daar ooit iemand werken. Ik bedoel werken zonder een pc of kantoor te werken. Blijkbaar komt er in een serie alles vlot voor elkaar door op een kantoor te werken, rond rijden in een auto, of een leuk gesprek te hebben met een goed glas wijn. Daar werkt dan ook de rest van de serie, in de bar. Dit is toch geen normaal beeld. Waar zijn de scholen gebleven waar je een vak kon leren? Maar gelukkig hebben we nog Polen die voor ons werken. Zouden ze daar nog wel scholen hebben waar je een vak kan leren? En dan nog de bouwtechniek van tegenwoordig. Het is de afgelopen 500 jaar nog niet veel veranderd. Stenen cement dakpannen en hout. Ik zeg niet dat het verkeerd is, maar het duurt zo verdomd lang. Voor een blok huizen ben je zo een jaar verder. Bestemmingsplan goedkeuren, tegenwoordig wil ook de EU nog meebeslissen. En waag het niet om een regenworm tegen te komen met twee ringen. Want je kan de komende maanden wel eens een bouwstop hebben. Kom alstublieft met een ander kop dan “we moeten de hoogte in”. Geestelijk ja, maar wat betreft nieuwe huizen.

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

28

12 2017

Your Comment