Komkommertijd

Vroeger, lang geleden was er zomers altijd komkommertijd. Lekker weer, komkommers in overvloed! Deze draaide dan ook door op de markt door het grote aanbod. Veel mensen op vakantie, weinig nieuws, en dit was dan het enige nieuws dat er was. Komkommertijd….. Wat een heerlijke tijd. De laatste tien jaar is dit aardig veranderd maar niet in goede zin. Blijkbaar is het nodig om mensen om te brengen als ze niet doen, of geloven wat jij wilt geloven. Dit zie ik de komende jaren nog niet veranderen. Het klimaat hebben wij zelf geschapen. Het is begonnen toen in de jaren zeventig de leraren en leraressen zich bij hun voornaam genoemd wilden hebben. Dat is niet zo erg, maar niet door kinderen van tien jaar. Alles moet kunnen en gedogen. Je maakt een wet, of regel. Maar ga je daar toch alstublieft niet aan houden. Neee, regels zijn er om gebroken te worden. En als de nieuwkomers zich niet aan de regels houden, ach dan volg je gewoon hun regels toch? Tot de dood erop volgt dan maar. En keer vooral je andere wang toe als er weer van de hakkenbar wordt geroepen. Haat imams mogen blijven, en kunnen ongestoord hun verderfelijke werk voort zetten. Een vrouw met twee kinderen hier al acht jaar in Nederland kan vertrekken. Zijn we nu met z’n allen compleet gek geworden of zo? Binnen een half jaar terug, en anders is het twijfelachtig. Het is wel goed aan te geven hoe snel de ambtelijke molens draaien. Acht jaar dus voordat er een beslissing is. Ze wilde niet meewerken. Nee, natuurlijk wil ze niet meewerken aan de uitzetting. Maar na acht jaar, echt waar. En nu de ene aanslag na de andere. En het is zo makkelijk. Wij mensen zijn zo kwetsbaar. Een auto, vliegtuig, en het ultieme een bom. Een geloof dat vreedzaam is? Ja het zijn er niet veel. Maar door meer gedogen en verslappen hebben we niet veel. Er zal krachtig opgetreden moeten worden. En krachtig hopen dat het niet te laat is. Ik wil weer komkommertijd, en niet zo’n beetje ook. Ik wil het hele jaar komkommertijd, eigenlijk voor altijd.

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

18

08 2017

Your Comment