Voorzitter Europese raad ziet Donald Trump als bedreiging van Europa.

Voorzitter Europese raad ziet Donald Trump als bedreiging van Europa.

Net als Rusland, China, en de radicale Islam. Zo zo, ik wist niet dat we Amerika al de oorlog verklaard hadden. En het is nog niet eens één April. Wat een wijsheid allemaal, en natuurlijk staan wij daar met z’n allen achter niet? De rode media valt over elkaar heen om maar een graantje mee te pikken van het Trump nieuws. Gisteravond heeft het echt 12 minuten over Trump gegaan op het NOS journaal. Laat ik even duidelijk zijn, waar je ook voor of tegen bent. Is dit niet een tikkeltje overdreven? Zit ik daar op te wachten? Is er ook nog Nederlands nieuws? Dat er op het ogenblik een hele grote NAVO oefening aan de gang is tegen de grens van Rusland is zeker niet de moeite waard? “Operatie Bison Drawsko” Grootste oefening in 20 jaar. We moeten Rusland wat laten zien is het commentaar. Ik zou zeggen doe maar rustig aan. Nederland loopt niet over van gevecht materieel. Jarenlang van bezuinigingen hebben hun tol geeist. Tanks hebben we niet meer, nog een handjevol vliegtuigen, en laten we het over de vloot maar helemaal niet hebben. Vrede vrede, jammer dat de landen buiten Europa, en zelfs binnen Europa wat anders voorstaan. Als we nu iets willen laten zien moeten we zorgen dat ons leger op peil komt. Dan laat je wat zien, maar geen diefje met verlos langs de Oost-Europese grenzen. Ik ben ook voor vrede, maar op het ogenblik zul je echt vrede moeten afdwingen. We kunnen onszelf niet meer verdedigen. Als er vannacht een motor bootje met acht zwaar bewapende militairen niet de onze aan land komen kunnen ze ik schat, toch minimaal twee steden innemen. Niemand heeft nog wapens. Zelfs een katapult is verboden wapenbezit in Nederland. We zijn drukker met het oversteken van padden en eekhoorns dan het beschermen van de burgers. Als zo’n paddestoel wolk aan de horizon verschijnt zijn er geen padden en eekhoorns meer. Wij zijn er dan ook niet meer, dus dat is ook opgelost. We staan liever met een vlaggetje in ons hand Sinterklaasje kom maar binnen met je terroristen te brullen met tranen in de ogen. Het lijkt of iedereen zijn verstand verloren is. Maar ja, als je op de Nederlandse TV alleen maar beelden ziet van mensen die honden en katten dood knuffelen, wat verwacht je dan? Als je het maar vaak genoeg herhaald laat je de mensen denken dat er niets anders meer bestaat.

En met een regering die ons van alles belooft en niet waarmaakt maakt het verhaal compleet. De afgelopen regeringen beloofden: Betere zorg, meer blauw op straat, minder belasting, koopkracht, meer huizen, betere scholen en scholing. Oh ja, niet te vergeten die 1000,- Euro, er komt van Pechtold nog 500 bij hoorde ik. Maar goed, je zegt vlak voor de verkiezingen dat het je ontzettend spijt, en dat je graag nog eens vier jaar bereid bent de zaak te belazeren. Gaan we daar nu weer met z’n allen intrappen? Het zijn zomaar enkele punten. Betere zorg, van slechter, slecht, naar heel erg slecht. Niets is meer te achterhalen wat kosten betreft. Verzekering maatschappijen maken afspraken onderling, en met de farmacie doen vervolgens handje klap met de ziekenhuizen. Is het budget op? Dan dit jaar geen operatie’s meer. Heb je een vreselijke ziekte die wel te genezen is, maar kost teveel? Dan gaan we bedelen in de buurt, je komt op SBS6, en start een actie vijf pannenkoeken voor een tientje om iemand te laten behandelen in een ander land die wel de apparatuur of geneesmiddelen heeft. Nederland voorop met de vooruitgang? Het is tenen krommend! We moeten ons diep schamen! We hebben dit laten gebeuren. Er was een ziekenfonds, en verdiende je boven een bepaalde schaal moest je jezelf verzekeren. Dit was toch eerlijk, verdien je meer, kost het meer. Maar nee, we moesten met z’n allen particulier zijn. En al die maatschappijen die als paddestoelen uit de grond kwamen konden dan met elkaar concurreren. Dank je de koekoek….. We betaalden nog nooit zoveel voor de zorg, maar gelukkig betalen de minder bedeelden ook het volle pond. Bedankt! Beter van grote aantallen een beetje stelen, dan van weinig heel veel. Grote getallen werken nu eenmaal beter. Meer blauw op straat: Nou je zult toch echt met kwast en verf de straat op moeten, want ook deze lang gekoesterde belofte is nooit ingewilligd. Volgens de statistieken hebben we minder misdaad. Maar kom toch jongens, ik ben toch niet gek. Kijk eens om je heen. Maar weet je wat het is? Aangifte kan niet meer zomaar, nee je lult tegenwoordig tegen een virtuele politie agent. En met de gedachte dat er maar zelden een diefstal wordt opgelost. Denk je wel drie keer na om met virtueel blauw in discussie te gaan. Koopkracht…. moet ik het nog uitleggen? Belasting vermindering? Die duizend eurie voor iedere werkende mens? Ook niet hè? Nee, maar dan moeten we ons grote zorgen maken. Aan de andere kant van de plas is er iemand verkozen die ineens alle beloften die hij heeft gedaan tijdens de verkiezingen gaat waarmaken. Ja, dat is vreemd, het zou verboden moeten worden? Is hij nu helemaal belazerd? Wat een spelbreker! Hij verpest heel de markt. Is iedereen gewend in Europa, en vooral Nederland dat politici altijd uit hun nek kletsen, en nooit de belofte waarmaken. Is er nu een volgens sommige een racist, fascist, een charlatan opgestaan ene Donald Trump! Net een paar dagen in het zadel, en heeft al vergaande maatregelen genomen. En ik zeg zeker niet dat ik het met alles wat hij doet eens ben. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik mij al een week in een krul lach. Eindelijk iemand met ballen, geen loze beloften. Geen politiek gezever. Kort van stof, en duidelijk. En wat zou het fijn zijn als we na de verkiezingen de volgende dag al besluiten genomen zouden worden. Maar de kans hierop acht ik verwaarloosbaar klein. Nee wij krijgen eerst nog een formatie van een half jaar. Daarna trekken ze nog het land in om te horen wat de burgers graag willen. We zijn dan waarschijnlijk al een jaar verder. En een illusie armer.

Nee mensen, er is niets aan de hand. U kunt gerust gaan slapen.

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

31

01 2017

Your Comment