Suikertaks werkt

Ja natuurlijk werkt suikertaks. Je neemt een product dat overal in gebruikt wordt, en hef daar belasting op. Dit werkt altijd, en wil je dan dat het minder gebruikt wordt? Nee, natuurlijk niet! Het moet overal verkocht worden, hoe meer hoe beter. Inkomsten gaan omhoog voor de belasting betaler en hiermee de suiker consument. Volgens de rapporten zal het gebruik volgend jaar wel gedaald zijn. Maar rapporten bestaan om vervalst te worden. Meestal een eigen onderzoek door een stagiaire waarbij het rapport pas is goedgekeurd als het klopt. Bedoel klopt in die zin dat het voldoet aan de uitkomst die gewenst is. Laat me toch niet lachen. En het opgehaalde geld gaat naar een betere tandartszorg, korting op de zorgverzekering? Nee waarschijnlijk naar dezelfde diepe put waar de rest in verdwijnt. 

Net zoals de benzine taks? Ja, die werkt ook perfect. Is er ooit door onze overheid iets bedacht om bijvoorbeeld elektrische auto’s te gaan produceren? Welnee, je wacht eerst dat er een paar bedrijven mee komen. Verleid de burger tot de aankoop met extra korting op belasting. Je wacht een paar jaar, en draai het vervolgens net zo hard de nek weer om. Maar wat dacht je van Aspartaam belasting? Of belasting op alle andere gif in ons eten? Nee hoor, het enige wat helpt niet meer kopen. Dan zie je fabrikanten omslaan, en beginnen met spullen te verkopen zonder deze troep. Waarom zat het erin in eerste instantie denk je dan. Gelukkig worden de consumenten wijzer en gaan ze steeds vaker over op het kopen van onverpakt voedsel. En voedsel zonder toevoegingen die ons niet verder helpen betreft onze gezondheid. We hebben nog nooit zoveel zieke mensen gehad door de eeuwen heen. En we eten teveel zout was er weer op het nieuws. Elk jaar duikt hij wel een keertje op in het nieuws. Teveel is niet goed, te weinig zeker niet. Te weinig zout leid tot flauwvallen, zwak voelen, niet kunnen zweten, verminderde hersen functie’s. Jawel! Neem als het even kan zeezout, dit bevat nog extra elementen die ons lichaam kan gebruiken. In de jaren dertig aten we alles bremzout. Bonen, vlees, vis, al het ingemaakte, spek noem maar op. Nu eten we zogenaamd beter dan in die jaren, en het aantal ziek, kanker gevallen, diabetes zijn niet van de lucht. Maar wat is er wel veranderd in al die jaren? We stoppen ons voedsel en drinken vol met vergif. Of het nu is om een betere smaak, of goed te houden maakt niet uit. Stoppen met die troep, en “taks” op alle vergif in ons voedsel. En is het warm, voel je je zwak? Neem een halve theelepel zout, en twee glazen water. Je zult je in luttele seconden beter voelen.

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

13

10 2016

Your Comment