Geen blote navels en benen in Delftse klas

Geen blote navels en benen in Delftse klas.

De zomer is nog mijlen ver weg of de kuisheid politie heeft al van zich laten horen. Jawel een leraar uit een Delftse klas stoort zich aan blote navels en benen. We worden regelrecht honderd jaar terug in de tijd geworpen. Elke gezonde leraar zou toch juichen bij het begin van de lente en dan de zomer. Eerst voorzichtig de enkels wat bloter, en hier en daar een lange jurk met kousen. De narcissen en krokussen komen uit de grond op dit moment. Dan komen de tulpen in grote getallen. En de eerste rokjes worden al gespot. Nog maar hele korte kousjes, of zelfs geen. Voor de leraar tijd om wat meer tussen de tafeltjes door te lopen. Voor het nazien van het huiswerk natuurlijk. Dat je hiermee langs al die prachtige benen loopt is natuurlijk mooi meegenomen. Gezonde Hollandse benen mankeert toch niets aan? Sorry, alle andere landen van de wereld die hier verblijven (blijven) hebben ook prachtige benen. Het is maar een gezegde. De kleurijker de mooier is het zeker. Maar laten we bij de les blijven. De weken snellen voort, en temperaturen stijgen. De pioenrozen komen in bloei, en het zijn nu definitief korte rokjes en hier en daar al hot pant’s geworden. Sokjes zien we bijna niet meer, en ik heb zelfs al een blote navel gezien. Het is zomer! En in Nederland is dit kort kort. Daarom moeten we er ook alles uithalen op alle gebied. De examens lopen ten einde, en hier en daar nog een herexamen. Deze tijd wil je zeker niet missen als leraar. Het gaat helemaal los, de zomer is hier! De lucht van barbecue’s en zonnebrand. Kleurige kleuren van parasol’s en opblaas beesten in alle vormen. Rokjes zijn algemeen, afgewisseld met hot pant’s. Luchtige blouse (jes) met de navels bloot. Natuurlijk is de navel bloot. Vrouwen zijn mooi, en mogen gezien worden. Natuurlijk nemen we aanstoot hieraan, heerlijke aanstoot zal ik genieten van dit alles. De zomer is te kort, en de herfst te lang in Nederland. Laten we in,….. ja daar komt het. In godsnaam genieten van dit alles. En niet namens god alles verbieden. Waarom zouden wij anders zo geschapen zijn. Vergeet niet dat de mens de kleren hebben gemaakt. 

Anders zouden wij nog steeds poedelnaakt rond rennen tussen de bossen. Maar dat zou toch minder leuk zijn. Schaars gekleed, want bloot slaat dood. Dan is er geen geheim meer. Maar vrouwen en meiden in Nederland. Geniet van de vrijheid die wij in Nederland hebben verworven. Geniet van de luchtige kleding met geurige parfum. Geniet van de blikken van alle mannen en vrouwen. Kijken mag, aankomen niet. Alleen met uitdrukkelijke toestemming. Voor de mensen die aanstoot nemen; Welkom in Nederland, waar wij gemiddeld 2 maanden genieten van de zomer. Het bier rijkelijk stroomt, en stranden vollopen. De geur van meidoorn en fluitenkruid. Het gejoel van spelende kinderen tot het donker wordt. Waar we na 5 dagen boven de dertig graden de tuin niet meer mogen sproeien. Het tropen rooster per direct ingaat, en de bejaarden huizen erachter komen dat er geen airco aanwezig is. De blauw algen welig tieren, en twee pietermannen twee badgasten steken. Om vervolgens om de honderd meter borden op het strand plaatsen om hiertegen te waarschuwen. De zwembaden niet aan te slepen zijn, en we weer een apart pollen journaal hebben. Geniet van Nederland, want voordat je het weet rijden er weer treinen met vierkante wielen wegens de afgevallen bladeren. Baden we in de eerste herfst stormen, en weten alle weermannen en vrouwen dat er een super strenge horror winter aankomt. Schaatsen niet meer aan te slepen zijn. En we weer maanden moeten wachten op de korte rokjes.

Was ik maar leraar.

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

18

04 2016

Your Comment