Gemak van Paypal, dacht ik

Begin van dit jaar dacht ik hoe krijg ik nu fatsoenlijk een cadeaubon op mijn site die gemakkelijk is, simpel af te handelen, en overdraagbaar is. Ik kwam terecht bij Paypal. Heb daar een zakelijke rekening geopend, en direct aan de slag met de cadeaubon. Je kunt je eigen logo invoegen, en alle bedragen en bijzonderheden kwijt. Vervolgens krijg je een HTML code die je kunt knippen en plakken op je site. Dit keurig gedaan, en wachten op een klant. En jawel, een klant en geeft gul een bon weg voor een vriendin van 100 euro. Echter kreeg ze geen bericht terug om de bon uit te printen of door te sturen. De klant contact mij met het probleem, ik zeg geen punt. Ik stuur wel een zelfgemaakte naar je toe, en deze kun je dan uitprinten. Vervolgens naar mijn Paypal gegaan om te kijken hoe het een en ander verloopt. Ik zie dat het bedrag in lichtgrijs als “ingehouden” staat aangegeven. Wat is dit dan? Niet beschikbaar voor mij. Na veel zoekwerk blijkt het bedrag pas vrijgegeven wordt na 21 dagen om een verkeerde beslissing terug te kunnen draaien. Dit is bescherming van de klant, dus ik denk nog keurig toch. Maar na twee maanden nog steeds hetzelfde. Ingehouden, ook mijn test van 5 euro staat onder “ingehouden”. Gut wat leuk het is geen echt geld, maar kijkgeld. Je kunt er alleen maar naar kijken. Dan maar eens gebeld met een persoon van Paypal. Na heel lang uitleggen begrijpt deze het ook niet, en gaat het vragen aan haar leiding gevende. Deze kan het ook niet beantwoorden, en ik wordt nog ge-contact over de oplossing. Na drie dagen telefoon uit Ierland. Ik al blij, we gaan eens een deur intrappen. U begrijpt dat ik niet zit te springen om die 105 euro, maar toch. Het is mijn geld toch? Wat wil nu het geval. De persoon die de bon ontvangt, en stel dat je zonder fouten dit invult. Want het is heel makkelijk om een fout te maken kwam ik achter met mijn proef van 5 euro. Kortom, dan mis je de code, want hier draait het om. Maar stel nu dat alles is gelukt, dan moet de persoon die de bon ontvangt de “behandeling” alsnog activeren met haar code in Paypal. En als je nu geen Paypal hebt? Dan moet je een account aanmaken, anders kun je nooit je behandeling krijgen. Of via een kennis of vriend die een Paypal account heeft. Maar sommige dingen wil je graag privé houden. En niet iedereen is ervan gediend natuurlijk. Maar dat kan dus niet. Ik zeg dat ik deze klant al lang heb behandeld, en dus het geld nog steeds niet beschikbaar is! Hoe kom ik nu aan mijn geld? Ik moet de code zien te achterhalen van de gever van de bon. Maar die heeft nooit een bon kunnen uitprinten. En heeft al lang betaald. Ik moet 18 maanden wachten, want dan wordt het vrij gegeven. En mijn eigen 5 euro dan? Bedoel dit is toch duidelijk. Ik heb die code wel. Aha, dan zou ik mijn vrouw de code moeten geven voor haar Paypal account. Jaaaa, maar die heeft geen Paypal. En gaat ze ook niet aanmaken. En stel dat ze dit wel zou doen. Dan zou ze de keuze hebben om iets te kopen op mijn site. Een behandeling misschien? Whoehahaha. Want ik verkoop verder niets! Kortom, met geen mogelijkheid aan het geld kunnen komen. Of hij dan dit geld voor één keer kan vrijgeven? Nee, die mogelijkheid heb ik niet….. En wat nu dan? U zult 18 maanden moeten wachten. Ik heb hem mijn ongezouten mening verteld, en alle betalingen op de site eraf gehaald. Dan maar gewoon via de ouwe trouwe ING bank. “what else”.

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

04

12 2015

Your Comment