Zorgplannen

Zorgplannen

Zorgplannen, komt dit woord niet van zorgen? Nou dat zorgen kun je wel schrappen. Met droge ogen zit “het” dan te beweren dat 1 miljard een betere zorg gaat opleveren. Ik zou zeggen bezuinig dan 10 miljard, nou dan krijgen we een uitstekende zorg. Ben ik nou zo gek, of zijn al die anderen het? Het kan blijkbaar maar één kant op, en dat is achteruit. Geen enkele keer hoor je nu eens een voorstel dat alles verbeterd. Met de verkiezingen koeien met gouden hoorns. Maar zodra men er zit begint de volgende slachting op de zorg. Ziekenfonds moest verdwijnen, want we zijn allemaal gelijk. En dan gaan we particuliere bedrijven het zelf laten regelen. Dan krijg je concurrentie, en worden we allemaal beter van. Welk sprookje komt dit vandaan?? Inplaats daarvan moeten deze nieuwe zorgers winst maken, directeuren onderhouden. En met gemaakte prijsafspraken belazer je met open ogen een heel volk. Nee natuurlijk maken ze geen afspraken, hoe kun je het denken. Ik denk het mijne ervan. Dus iedereen betaald onderhand de hoofdprijs voor de zorg. zorg maatschappijen zitten er warmpjes bij, en het volk mag wederom betalen. Weer de eigen bijdrage omhoog, weer bij de apotheek extra betalen voor een uitleg. En de lijst met medicijnen die niet meer worden vergoed stijgt maar. Mag ik het ziekmakend noemen? Maar even helemaal terug naar het “ziekenfonds”. Alles verzekerd voor de mens, en kwam je boven een bepaalde loongrens betaalde je meer. Volgens mij heel eerlijk allemaal. Maar hoe is het nu? We zijn allemaal gelijk, alleen is de ene nu een flink beetje meer gelijk dan de andere. Voor de genen die het echt niet meer kunnen betalen komt nu de arme man polis. Maar maakt u zich geen zorgen. Zij krijgen de beste zorg. Nou, ik zou zeggen allemaal naar deze polis. Weinig betalen, en maximale zorg. Niet gek toch? En ik hoor in mijn omgeving al mensen die te horen krijgen van; ‘Nee die medicijnen heeft u al een keer gehad, die zijn te duur. U kunt gewoon verder dood gaan aan kanker. Ja moeder, het leven is niet eeuwig, en het is al zo duur allemaal.’ Nou dat is lekker, je zult het maar hebben! Krijgt minister Edith Schippers dit ook te horen ooit denkt u? die heeft trouwens helemaal niets te maken met medische zaken. Wist u dat?

“VWO, Coevorden (1985)

Politicologie, faculteit Sociale Wetenschappen Rijksuniversiteit Leiden (1985-1991)

Jawaharlal Nehru University, Center for Political Studies, New Delhi (1990)”

Dah was het. Haar man heeft wel iets met ziekenhuizen. Nee het is geen belangen verstrengeling is mij verzekerd. Wel doet zei allerlei uitspraken betreft dit onderwerp. Ze is zeer tegen alternatieve genees wijzen, en heeft deze dan ook extra belast per 1 januari 2013. Deze betalen niet alleen loonbelasting, maar ook nog eens 21 % BTW. Want zegt zij, we weten allemaal dat alternatieve geneeswijze water met een smaakje is. 

Nou zolang bestaat onze officieel geneeswijze nog niet. En wist u dat de eerste pijnstiller werd vervaardigd uit het uitkoken van wilgen bast? En dat dit al is uitgevonden zo’n 400 jaar voor de jaartelling. In 1829 wist de Franse Henri Leroux, salicine de werkzame stof te isoleren. Dus van natuurlijke oorsprong ooit. Maar het was moeilijk in te nemen. Eerst naar buiten, een boom slachten, koken. Afkoelen, en hoeveel kun je dan drinken? Ja dan is je hoofdpijn ondertussen ook al over. Dus een grote vooruitgang voor ons, het volk. Maar toen was het hek van de dam. Geld, hier was onnoemelijk veel geld mee te verdienen. Grote bedrijven gingen zich ermee bemoeien, en brachten de grote farmaceutische industrieën voort. En die dachten ook, waarom zouden we alles aan het toeval over laten, nu we toch al bezig zijn het menselijk lichaam op al zijn kwalen te onderzoeken. Laten we hier dan direct de artsen mee opleiden Die kunnen dan bij een ziekte beeld onze medicijnen gaan voorschrijven. En is het kringetje rond. Zo zijn we dan uiteindelijk gekomen bij de symptoom bestrijding en bijwerkingen van medicijnen. Dit is ook helemaal niet erg, want voor ieder nieuw pijntje is wel een pilletje. Wel of niet vergoed door uw verzekering. Met of zonder uitleg van de apotheek. Drie maal daags? Ja natuurlijk, uw leven lang. En liever niet beter worden, dat kost ons geld.

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

19

12 2014

Your Comment