Je kunt kiezen wat je wilt

Je kunt kiezen wat je wilt

Dat is waar, het is ook tevens de enige waarheid van dit land. Vele partijen, vele stromingen en veel heel veel uitnemers. Alles in eigen belang. En weet je wat ik nog het meest erge vindt? Dat ze bij elk slecht bericht van onze regering staan te lachen tijdens het praten. Met een big smile staan ze je midden in je bek uit te lachen. Waarschijnlijk komen over waaien uit het verre oosten, daar doen ze dit ook. Hoe slechter het bericht, des te harder er gelachen moet worden. Nou dit kabinet ligt geregeld aan het zuurstof. Ze lachen zich nog net niet dood. Ik wil eens een keertje wakker worden en iets leuks leuks willen lezen over ons kabinet. Dat ze twee jaar op vakantie zijn of zo. Dat de helft is opgepakt wegens belasting fraude, en niet verder kunnen regeren tot de volgende verkiezingen. Dat op het binnenhof een nieuwe vulkaan ontstaan is, voorlopig het pand onbewoonbaar verklaart. Herbouw zal twintig jaar duren. Daar zou ik nu vrolijk van worden. Maar alle gekheid op een stokje. Dit moet toch een keer stoppen! Dit kan toch niet langer zo. Je kunt stemmen wat je wilt, en daarna gooien wij de regels om. Het is ganzenborden waarbij de regels om de vijf minuten veranderen. Ga terug naar start, en ontvang geen tweehonderd euro. Vijf minuten later…. Ga terug naar start en lever duizend euro in. Dit gevoel krijg ik tegenwoordig in het stem hokje. Alle beloften die worden gedaan verdwijnen als sneeuw voor de zon als ze gekozen zijn. Maar waarom niet ter verantwoording geroepen? Als wij het belasting formulier expres verkeerd invullen krijgen we toch ook een boete!  Maar als het kabinet glashard staat te liegen noemt men het politiek. Oftewel legaal liegen. En nog erger, legaal liegen tegen je volk. Maar zorg vooral dat jezelf niets tekort komt. Zorg voor jou en je naasten dat ze het werkelijk aan niets ontbreekt. Als hiervoor oude mensen dagen in de stront moeten liggen moet dit maar. Als daarvoor mensen hun kinderen niet alles kunnen geven wat ze willen. Dan moet dat maar. Als je ouders niet meer kunnen rondkomen van de schamele uitkering. Dan moet dat maar. Mensen die dit land opgebouwd hebben. En dan is nivelleren een feestje! Oh ja, nou dit heet communisme. Maar dan gaan we het ook echt invoeren. Iedereen gelijk, iedereen hetzelfde salaris. ook de leden van dit kabinet. Ook alle ambtenaren en elke minister gelijk aan mijn, en uw salaris. Je mag meer werken, maar dit komt dan direct in zijn geheel aan de overheid ten goede. Allemaal dezelfde auto, allemaal dezelfde telefoon. Maar dan ook voor iedereen hetzelfde. Iedereen in dezelfde mooie grijze rechthoekige gebouwen. Ja mensen, ik ben er geweest. Ik heb het aan de lijve ondervonden. Een wereld zonder fantasie en vooruitgang. Een wereld ook vol van liegen en bedriegen. Maar dan zijn we wel allemaal gelijk. Op papier althans. Oh ja, betaal eerst dit even terug (klik)

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

19

11 2014

2 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

 1. Kneelis #
  1

  Hallo, ik ben het roerend met jou eens, ik stem niet meer, nooit gedaan want hoe kan ik mijn stem geven aan iemand die niet doet wat ze zegt. Ik begrijp niet dat de mensen nog steeds geloven in de politiek. Is er geen oplossing? Mensen hebben niet het idee dat ze iets kunnen doen aan de verandering.
  Kan ik eens bij jou langskomen voor een behandeling?
  Ps, heb net waterstof in mijn vw bus ingebouwd, ben benieuwd!
  Groet k 0641041764Your Comment