Dode goudvis

Dode goudvis

Dode goudvis, dat is toch niet zo erg zou je zeggen. Voor een kind wel, voor de meeste kinderen. Maar dat het zo in het nieuws beland is dan toch wel weer bijzonder. Hoe komt dit? Zijn we allemaal watjes geworden? Is er een gebrek aan goudvissen? Nee? Tekort aan nieuws? Nee! Er is genoeg nieuws. Het lijkt wel of de wereld gek geworden is. Als ze elkaar niet afmaken, proberen we Ebola over de wereld te verspreiden. Mensen kruipen in hun schulp. Het is teveel slecht nieuws. Het is een natuurlijke reactie, niet kijken, niet over praten. Dan bestaat het niet. We komen niet overeen met de rest van de wereld. We willen niet meer strijden in onze wereld. Het enige waar we voor willen strijden is vrede. Maar we kunnen geen vrede afdwingen met vrede. Het klinkt tegenstrijdig.

Als wij steeds minder wapens overhouden, en nog minder. Zal dit geen wereldwijde vrede veroorzaken. Het zal veroorzaken dat we worden overlopen door degene die niets ontziend ons zullen bestrijden. Gemakkelijke overname zal dat zijn. De andere wang toekeren zal je echt niet helpen. Maar goed, als je dood bent ben je ook vrij. Maar is dit wat we willen? Onze kinderen en kleinkinderen zien opgroeien is toch wat we willen? Anderen verzwelgen in macht om anderen te overheersen. Ze doen niets liever. Gekke is dat deze mensen ook eens onschuldige baby’s waren. Maar wat werden deze vergiftigd. We zullen nooit kunnen begrijpen waarom, omdat jezelf zo niet bent opgevoed. Vrede en vrijheid is niet gratis. Je zult er iets voor moeten doen. Verwacht het onverwachte. Ze waarschuwen niet, verrassing is de beste aanval. Dat behoeven toch niet meer te vertellen. Daarom duiken we met z’n allen op die ene goudvis. Omdat we allemaal kunnen begrijpen hoe het voelt. We weten allemaal wat een goudvis is. En waar ze over het algemeen in leven. Een veilige ronde vissen kom, om niets van de buitenwereld te hoeven meemaken. We willen allemaal die goudvis wel zijn. Maar niet zo snel doodgaan toch?

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

31

10 2014

0 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. Maya #
    1

    Weer een mooi verhaal!Your Comment