Even helemaal niets

Even helemaal niets

Ik moest nadenken, ontzettend nadenken. Ik had graag een volgend artikel willen schrijven. Het is niet dat ik het niet kan. Het is niet dat ik het niet wil. Maar wat is er aan de hand om mij heen. Wat is er aan de hand in Nederland, en de wereld. Mijn opa zei altijd, hoe meer je met mensen omgaat, des te meer je van je hond gaat houden. Ik begrijp het wel, maar het is niet eerlijk. Een hond kan niet praten, en blaffen doet geen zeer. Om nu een hond als partner te hebben is ook zo wat. Je moet er dan sowieso een paar in je leven hebben, want ze worden niet zo oud. En mijn vrouw wil best een band om, maar dan bezet met diamanten. Ik ben nog aan het sparen. Maar kijk eens om je heen. Waar ligt het geestelijk niveau van de mens op het ogenblik? Nou niet zo hoog volgens mij. De leugen regeert nog steeds. Glashard liegen en bedriegen is aan de orde van de dag. Bank directeuren die met droge ogen beweren dat ze recht hebben op die vijfentwintig miljoen. Dit was de afspraak, die zijn voor mij. Ikke ikke ikke en de rest kan stikken. Ook al zou het de afspraak zijn. Kan je jezelf dan nog steeds aankijken in de spiegel? Natuurlijk willen we het allemaal goed hebben. Maar ten koste van iedereen? Het is blijkbaar eten of gegeten worden. Je hoopt dan dat onze regering ingrijpt, en dingen rechtzet. Maar helaas, ze zijn zelf de grootste leugenaars die er zijn. En denken ook dat wij compleet achterlijk zijn. En die indruk krijg je natuurlijk ook wel eens. Als de verkiezingen daar zijn, beloof je een paar maanden van tevoren allerlei leuke dingen. Zoals de belasting gaat niet omhoog, elke werkende mens ontvangt éénmalig duizend euro, meer politie, betere zorg, zorg moet efficiënt worden. Woehahaha. Hoe oud bent u nu, en je gelooft nog in sprookjes. Maar verdomd ze stemmen gewoon weer op de eerste de beste halve zool die dit staat uit te kramen. Dus ik vind het niet zo gek. Die denken ook, och het volk is een beetje dom. Ze geloven werkelijk alles wat we zeggen. Maar dat heb je meegekregen van thuis uit. Je mag niet liegen. Altijd de waarheid spreken. Ja, dan kom je in de politiek bedrogen uit. Ze noemen het niet eens liegen. Zo noemen het: “hij heeft niet de waarheid gesproken” ja, dank je de Koekkoek. Gewoon gelogen dus, liegen, jokken, bedriegen. Ouders, een kleine kanttekening. Als jullie willen dat je kind echt bakken met geld gaat verdienen. Zorg dat ze kunnen liegen alsof het gedrukt staat. Onderzoeken kun je gewoon vervalsen, en miljoenen subsidie opstrijken. Daarna zeg je dat het je spijt. Schrijf er een boek over, en verkoop dit duur. Zo ben je verzekerd van je verdere inkomsten. Je kunt ook nog een paar lezingen doen over hoe je zover gekomen bent. Weer kassa! Je zou er Stapel van worden. Huizen bouwen, en straten maken. Ach kom toch. Je hoeft je werkkamer niet uit te komen boor een beetje geld. Print een paar medische diploma’s uit, of koop er een paar op internet. Schrijf jezelf in bij zoveel mogelijk instanties. Ze hebben toch geen idee wie je bent. Ga vervolgens wat patiënten ontvangen. En vertel hun dat ze ziek zijn, vreselijk ziek zijn. Geef ze medicijnen waarvoor u weer goed betaald wordt. En zorg dat ze nog zieker worden. Maar dokter, ik voel me steeds zieker worden. Aha, ik geloof dat er bij u een stukje van hersenen niet erg mee wil doen. Dat kunnen dan ook maar beter verwijderen. Is dit niet gevaarlijk dokter? Welnee, zolang mijn inkomsten maar doorgaan is er niets aan de hand. U kunt zelfs overlijden, en dat doet mij niets. Sterker nog, weer een probleem de wereld uit. En weet u wat? Patiënten genoeg op deze aardkloot. Geeen hand vol, maar een land vol. Weten ze u eindelijk te vinden, en ontdekken dat u alleen maar ooit eens een medisch woordenboek heeft gelezen. Maakt niet uit. Vertrek direct naar het buitenland, want daar was je nog niet bekend. En ga gewoon door met mensen ziek maken. Ja u moet zich er zeker niet aan Steuren….

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

20

12 2013

1 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. Henny #
    1

    Alweer goed geformuleert.Your Comment