Zwarte Piet

Zwarte Piet

Zwarte Piet is zwart. Zoals gras groen is. Ik ben wit, En nog een beetje gekleurd van Kos. Een zwaan is wit, maar zijn soms zwart. Maar daarom drijven ze wel. Ik ken ook een witte Piet, maar die is nu nog een beetje bruin van Samos. Een kool is zwart, maar branden wel heel fijn. Witte kool kan je eten, maar is dit dan discriminatie? Na het eten is hij weer bruin, maar rode kun je ook eten. Zie het niet zo zwart, en toon je gebit. Dit is toch mooi wit. Rond de sterren is het donker zwart. Maar de sterren weer wit. Yoghurt is wit, maar wie lust zwarte yoghurt? Witkalk, en waar verkopen ze zwartkalk? Hoe print ik op zwart papier? Ik denk niet. Zwart als de nacht, wit als de dag? Zwarte bessen zijn eerst groen, en zijn gewoon niet te doen. Ze zijn pas lekker zwart, maar ook deze verdwijnen via je gat. Een school bord is zwart, het krijt is wit. Het interesseert mij geen sikkepit. Zwart voor de ogen zien, heb je ze wel open? Spuit deze inktvis witte inkt? Jammer, mijn vulpen was juist leeg.

Norit is niet wit, de bijsluiter wel. Hoezo zwart ei? Hoezo groen ei? Het is Pasen, of toch bedorven.

Maar….. Zwarte Piet is zwarte Piet. Wie hier tegenin gaat is kierewiet. Hij komt uit Spanje en is niet waar. Uit Mira, heeft u geen bezwaar? Zijn beste vriend is Sinterklaas, maar die gedraagt zich niet zo dwaas. Met een schimmel tussen zijn benen, is hij in veertien dagen verdwenen. Zonder Piet geen Sinterklaas. Zonder Klaas geen Piet. En wie dit niet begrijpen kan, hoort hier eigenlijk niet. Het is een feest voor kinderen. Laat geen politiek of minderheid dit verhinderen. Bent u er toch op tegen? Dan ontvangt u geen zegen. Piet zal u niet belonen. En u ziet geen maan door de bomen. U zult belanden in de zak. Zodat u met Piet mee kan, op uw gemak. Van ons wordt u daar oud, en vieren wij nog lang het feest van jong en oud.

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

19

10 2013

0 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. Nellie Saasen Peerlings #
    1

    Blijf van sinterklaas en zwarte piet af , Het is voor ons altijd een feest in december en tevoren met het zoeken naar presentjes en gedichtjes maken. Laat degene die zoveel commentaar hebben eens nadenken verstoren wij hun Suikerfeest of slachtfeest? Nee nooit, laat daarom ons ding ook doen aub. Daarbij als je hier komt wonen heb je je maar aan te passen aan onze cultuur amen en uit .

    Vele groeten van NellieYour Comment