Participatie samenleving

Participatie samenleving

Allemaal voor elkaar zorgen zodat onze regering zijn handen en inspanningen niet behoeft te geven. Dat begrijp ik eruit. Het doet me denken aan het boek “the animal farm”. Een hok vol varkens heeft het goed voor elkaar. Ze doen de hele dag niets dan uitrusten, en eten. Ze controleren ons wel of we nog wel aan het werk zijn en iedereen helpen. De belasting gaat natuurlijk wel door, want ja onze regering met aanhang moet wel blijven groeien en eten. Gooi er nog een commissie in, en betaal ze vorstelijk zodat ze precies in uw straatje terecht komen. En het rapport uitbrengen dat u graag wilt zien. Zo kunt u het gelijk aan uw zijde krijgen, en zwaaien met een dik boekwerk waarvan toch niemand de moeite neemt om te lezen. En als het wetenschap betreft dan is het echt prijs. Een paar miljoen is niks, je zou zo iets op “Stapel” kunnen zetten. En iedereen neemt het voor zoete koek aan. Dan kunnen we weer beelden zien van een houten hutje wat ergens in zee dreigt te vallen wegens het stijgen van de zeespiegel. Nou echt niet! De zee is waterpas. Dit wil zeggen dat als aan de andere kant van de wereld het water een meter stijgt, het ook in Nederland een meter stijgt. Kijk, dit is natuurkunde van de koude grond. Laat je niet belazeren door deze zogenaamde wetenschappers. Draai de eerste letters eens om, altijd leuk. “schetenwappers” en dit is wat de meeste doen. Maar er zijn gelukkig nog genoeg “echte wetenschappers” die wel iets voor onze wereld beteken. Ode aan deze mensen. Participatie, ja een prachtig woord. Mee doen, ik doe heel mijn leven al mee. Maar dat geldt niet voor iedereen. Kijk, en dat is het nu. Je hebt altijd een paar goed sullen die alles willen doen. En de benen uit hun reet rennen. Maar het punt is dat er altijd een paar zijn met een andere inslag. Die zich graag laten bedienen. Wil ik ook graag hoor. Maar niet meer dan in een restaurant. Het doet me dan toch denken aan communisme. Twee mensen bedenken wat, en iedereen moet meedoen. Een paar denken, het zal me wel gescheten zijn. En hangen lekker achterover. Iedereen is gelijk, maar de één is een beetje meer gelijk dan de andere. En ja, dan moet ik toegeven dat Rutte toch dichter bij de SP staat als hij zou willen misschien….

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

03

10 2013

Your Comment