We zijn verbaasd en geschokt

We zijn verbaasd en geschokt

Net terug van vakantie kijk en beluister je het Nederlandse nieuws weer. En steeds zijn we weer geschokt over één of ander zakken vul schandaal. Het zijn de hufters, en parasieten van onze samenleving. En het houdt niet op. Néé, geen mega bonussen voor de bankdirecteuren, of medewerkers. Maar bij Robeco was er nog wat ruimte. Net als je denkt dat deze nog een beetje betrouwbare naam heeft, is het tegendeel al snel bewezen. Dus we zijn verbaasd, dus we zijn geschokt. Geweldig, verbijsterend! En nu dan? Wat gaat er gebeuren? Ik denk een commissie, die over vijf jaar of zo een berichtje plaatst op de vierde pagina van de krant met volgende bericht. De commissie “zakken vullen en niet meer lullen” heeft het volgende bedacht over de toegeëigende miljoenen van het voormalige personeel van de inmiddels van naam veranderde Robeco in ” Breng uw geld hier, het interesseert ons geen zier”. Beetje lange naam, “snel rijk” zou ook kunnen, wel over uw rug.
Hebben de volgende uitspraak: Omdat het al zolang geleden is mogen alle leden het geld houden. Want dit zal nu wel op zijn. Vervolgens moeten ze elke dag aan hunzelf beloven het nooit meer te doen. Hier behoeven geen getuigen bij te zijn. Goh, iedereen weer verbaasd, en geschokt.
Hulde aan de Bakker die zijn brood bakt, en denkt dat zijn geld veilig is.
Hulde aan de bouwvakker die het hout zaagt, en denkt dat zijn geld veilig is.
Hulde aan de slager die zijn vlees snijd, en denkt dat zijn geld veilig is.
Hulde aan de brandweer, die met alle water in de wereld de corruptie niet van deze wereld af zal kunnen spuiten. Voor het zover is, zijn we allemaal verzopen!
Ik kan er meer niet van maken…

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

03

07 2013

Your Comment