Wat is er in godsnaam aan de hand in Nederland?

Wat is er in Godsnaam aan de hand in Nederland?

Treinen worden aangeschaft alsof het speelgoed treintjes zijn. Bij bedrijven die vorig jaar voor het eerst een trein zagen. Lubbers is ook weer terug, “we hebben atoombommen”. Ha ha, gekkie! Weet je nog die clown die nooit gevonden is in Groningen? Nou ik ik weet het hoor. En als ik nu twaalf jaar was geweest, wist ik wel naar welke school ik zou gaan. “Ghaldoun” zeker weten. Honderd procent kans op een diploma. Schoolreisjes naar verre streken. En geen gezeik van vrouwen aan je kop. Lekker met mannen onder elkaar. Wat wil een schooljongen nog meer? Een regering die net vier miljard aan het innen is wil nog iets meer. Nee, het wordt toch acht miljard. Goedemorgen allemaal, we hebben er weer zin in. Net als er enige teken zijn van herstel hoor je zoiets. Alsof je net een nieuwe wagen gaat ophalen, en de verkoper zegt. ‘Weet u nog de prijs die we hebben afgesproken?’
‘Ja natuurlijk weet ik die nog.’
‘Als u dit zelfde bedrag nog eens kunt storten, dan krijgt u hem mee.’
‘Kunt u eens even bukken? Dan zal ik hem duwen waar de zon nooit schijnt!’ Het beetje goede nieuws komt vooral uit het buitenland. Griekenland stopt alle staats tv en radio uitzendingen. Moesten ze hier ook eens doen. Niet voor altijd, een jaartje of zo. Hebben ze eens tijd om wat goeds te maken. Kijk, ik heb vroeger in mijn prille jeugd ook wel eens spullen gekocht die niet helemaal deden wat ze moesten doen. “blue air” afzuigkap, en bijbehorende koelkast. Ze waren zeer aanwezig zal ik zeggen. Als je de afzuigkap startte, dan leek het wel of er een koppel F16’S stond warm te draaien. Godsamme, de buurman wilde al landingslichten gaan aanbrengen op zijn oprijlaan. Want als ik het geluid van een vliegveld heb, wil ik er ook graag lichten bij was zijn commentaar. Van de koelkast was het al niet veel beter. Als deze aansloeg dan rammelde alle flessen, en de slagroom was spontaan dik geworden. Dooie kippen tot leven gewekt, en het huis vrij van ongedierte. Later ben ik tot bekering gekomen, en kwam erachter dat “Bosch” toch een stuk rustiger is. Kijk en zo is het in de hedendaagse politiek ook. Hebben geen idee wat ze moeten aankopen. En laten zich niet informeren. Hoera, we kopen een “Fyra”. Lees dus “blue air”. Dan hebben we ook nog de koffie shop’s. Schadevergoeding voor geleden schade? Hallo, het spul is nog steeds verboden hoor. Zijn we helemaal gek geworden met z’n allen. Vrije verkoop in Nederland. Ja natuurlijk komen daar andere landen op af waar het nog steeds verboden is net zo als bij ons. Huuh, ja staat er een beetje krom. Beerput gaat open hiervan, beerput gaat open daarvan. Is er nog iets heilig in dit land? Iedereen rooft, steelt, belazerd, en bedreigd. Ik ben niet gelovig, maar de grote verlosser mag van mij komen. De deur staat open.

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

12

06 2013

Your Comment