Dijsselpoen, de moderne Colijn

Dijsselpoen, de moderne Colijn

Even voor de jeugd onder ons. Bekende politieke hoogheid uit begin vorige eeuw. Met een beetje Talibaanse aanleg. Bekende uitspraken waren “U kunt rustig gaan slapen”, en ” Nederland moet de broekriem aanhalen”. “Als iedereen rustig blijft is er niets aan de hand”. Een oorlog kun je in Nederland makkelijk winnen door alle dijken door te steken. Nou dat laatste denken ze nog steeds in den Haag denk ik. Net als er ietsje pietsje positief nieuws is weet Dijsselpoen het direct de grond in te boren door te zeggen dat we binnenkort 4,3 miljard moeten bezuinigen. Om de mensen nog wat aan te moedigen staat onder het artikel dat we de Grieken alle leningen moeten kwijtschelden. Ja hoor, steek al de dijken maar door. Dan hebben de natuur extremisten ook direct hun zin. We kunnen er dan ook zelf niet meer leven. Maar ach, een kleinigheidje hou je altijd. Het handjevol dat het toch heeft overleeft zal worden opgevreten door de muggen met malaria. En het is allemaal niet zo moeilijk. Kijk, mensen kopen dingen. Hierdoor moeten fabrieken en daarmee mensen aan het werk. Deze mensen verdienen hun geld. En geven dat weer uit. Waardoor er meer fabrieken komen, met meer mensen die weer geld uitgeven. Als je nu de mensen een beetje geld afneemt, kunnen ze minder kopen. Zullen de fabrieken minder produceren, zullen er minder mensen nodig zijn. Die weer minder kunnen uitgeven. Op een zeker moment slaat de balans door. Neem je de mensen al hun geld af, kunnen ze niet meer uitgeven, fabrieken behoeven niet meer te produceren. Ontslaan al de mensen, die niets meer kunnen kopen. Balletje rond. Tot zover deze financiële les. Het is echt niet moeilijk. Misschien wat kort door de bocht, maar dit is het principe. Vertrouwen is er nodig, en niet zo’n beetje ook. Dat ga je niet geven door dit soort domme acties Dijselpoen. Het lijkt wel of ze het leuk vinden om Nederland ten gronde te richten. Gelukkig, gelukkig volgt de jeugd dit alles niet zo, en geeft nog steeds uit. Goddank, want anders hadden we er al lang anders voor gestaan. Je had inderdaad die duizend euro moeten storten op de rekening van elke werkende Nederlander. Fraude gangers hard moeten aanpakken. Laat zien wie de baas is. Zelf het goede voorbeeld geven door niet de salarissen van het kabinet met onredelijke percentages te verhogen. Dit kun je niet maken! Het weer kun je niet veranderen, want dit werkt ook al niet mee. Als het zonnetje schijnt gaan we nu eenmaal naar buiten. Winkelen, kopen, passen, en meer kopen. Eten drinken, varen, rijden. Noem het allemaal maar op. En ik durf ook niet te zeggen laat het kabinet maar vallen. Want ik weet niet wat er dan gebeurd. Jammer Dijsselpoen, jammer voor Nederland.

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

28

05 2013

Your Comment