Blijkbaar kan het alleen maar minder

Blijkbaar kan het alleen maar minder

Als de benzine prijs hier hoog is, en in Duitsland laag. Dan verlagen ze niet de prijs in Nederland, maar verhogen ze hem in Duitsland. BTW kan altijd maar één kant op. Niet waar? Ja, verbouwingen zijn omlaag. En wie gaat er verbouwen in deze tijd? Verlaag dan de heffingen op auto’s. Moet je kijken wat je dan kan verkopen. Ziektekosten omhoog, service minder. Koffie, ja slechte oogst. Ja, m’n hoela. Ze hebben nog nooit zo’n goede oogst gehad. Ja, maar dat is oude voorraad. Dus we zitten ook nog eens oude troep te drinken. Rot weg die oude zooi, en verkoop de verse goedkopere. Met de benzine en diesel is het al niet anders. Alleen zal deze niet snel verouderen. Wat al vierhonderd miljoen jaar in de grond zit kan nog wel een jaartje in de opslag blijven. En wanneer kan het kwartje eraf? Stort dan direct die duizend euro Rutte, ik werk nog steeds. Minder, minder. Koffie padjes; had één van de werknemers bedacht dat er wel een paar gram minder in de padjes kon. Want een miljoen keer een beetje minder is heel veel kilo’s nietwaar? Kijk eens baas hoe goed ik ben! Dat de koffie daarna niet te zuipen is, en dat minder mensen ze gaan kopen had hij niet op gerekend. Maar ja, zijn goal was gehaald. Dikke vette premie in de de zak. Maar er zijn handige mensen die niet van minder houden. Even een sofie nummer aanvragen, huursubsidie opstrijken, en kom hoe geweldig is dit belasting paradijs? Ach, je moet het zien. En natuurlijk overal lak aan hebben, geen moraal. Dat wij het daarom minder krijgen maakt deze mensen niet uit. Minder minder. Vroeger had je toetjes waar je vol van raakte. Tegenwoordig moet je speciale lepels aanschaffen. Anders kun je niet in het kuipje komen. Auto’s moeten kleiner, jammer dat de mensen alleen maar groter worden. Garage’s klein en super klein. Past uw auto in de garage? Of staat er ook een diepvries en en wasmachine? Ja dan is hij vol. Minder shag in een pakje, en de prijs omhoog. Sigaretten net zo. Het enige wat wel lekker meer wordt zijn de prijzen van energie. We moesten zo nodig concurrentie hebben, want dan werd het zo goedkoop. Inplaats daarvan zijn het nu bedrijven geworden die beurs genoteerd zijn. Met vette directeuren, en een nog vetter salaris. Drinkwater bedrijf dat winst moeten maken. Voor wie en waarom over mijn rug? Taxi’s moesten ook niet voldoen aan alle eisen, want dan kon de prijs drastisch omlaag. Ha ha, u kent het verhaal. Nog nooit zo duur geweest. Onbeschofte chauffeurs die de hoofdprijs vragen. En met een beetje mazzel halen ze het zelf uit je zak. Ja, daar zijn we veel mee opgeschoten. Gelukkig sluit de natuur zich daarbij aan. Minder zon, en lagere temperaturen. Ik wil alleen nog maar minder belasting betalen. Ik wil minder regels. Ik wil minder gezeik aan m’n kop. Ik wil gras dat minder snel groeit. Ik wil minder betalen aan de pomp. Ik wil minder paard in mijn vlees. Ik wil….. Weet je wat het is? Zo staan we allemaal te roepen. Maar er veranderd niets. De eerste politieke partij die deze ongein aanpakt is winnaar. Hij/zij zal 98 procent van de kiezers krijgen. De overige 2 procent zou ik willen verzoeken dit land te verlaten. Zij behoren waarschijnlijk tot de Taliban. En we weten wat die willen. Alles minder behalve de bommen.

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

12

05 2013

Your Comment