Het salaris van Willem

Het salaris van Willem

Discussie, discussie die er helemaal niet is. Natuurlijk kost het geld, natuurlijk moeten er dingen worden betaald. Laten we blij zijn dat iemand het wil doen. Ik zou echt niet willen ruilen. Iedere scheet wordt op een goudschaaltje gewogen. Nergens naartoe zonder de vaste begeleiders en bewaking. Wat sowieso al erg is dat het nodig is. En natuurlijk de uitspraak “wat doet hij dan voor werk”? Nee, hij staat niet in de grond te graven, zet geen schepen in elkaar. Klopt, maar wat dan? Nu is onze media aardig rood, dus via dit kanaal zal je het niet te horen krijgen. Wat we wel te zien krijgen is de leuke beelden in het buitenland. Dat hij in een andere taal een verspreking maakt, waar iedereen van in een deuk ligt. Talen waar de meeste van ons helemaal geen woord van kunnen spreken. Wat we niet zien zijn de handels afspraken die worden gemaakt wat later weer vele miljoenen binnen brengt in Nederland. Nee, dat mogen die domme Nederlanders niet zien. En dan zit er bij Paul en Witteman zo’n Ger Beukenkramp. Lid van het Republikeins genootschap. Ah bah, genootschap. Lekker met z’n allen tegen het Konings huis zitten te zijn. Was dan zelf minister geworden, dan had je er iets aan kunnen doen. Ministers, ja die moet je sturen voor de betrekkingen. “van Agt” Kali mijnen in Frankrijk, vijfenzeventig miljoen geschonken, en daarna gingen ze toch dicht. Bedankt! Marokkaanse tomaten subsidie, dan hoefden onze eigen tuinders ze niet meer te telen met dat dure gas uit eigen bodem. Nee dat verkopen we liever voor vier gulden centen aan het buitenland. Maar goed, hij sprak wel goed Frans, kon lekker fietsen met de wind op de oren. Minister KoK, ja dat klinkt zeker leuk in het buitenland. Alleen je naam zeggen is al genoeg om iedereen een lachstuip te bezorgen. Iets bereikt in het buitenland? Lubbers de pensioen pot ABP voor dertig miljard afgeroomd. Woont nu ook niet verkeerd. Liet staalbedrijf Hollandia Kloos een leuke staal constructie maken voor Boeing’s 747 in Koeweit. Klopte van geen meter, en Koeweit keurde het geheel af. Lubbers direct naar Koeweit afgereisd om het één en ander recht te zetten. Na een paar telefoontjes was het toch voor elkaar. Hartstikke leuk, als het niet was dat het zijn eigen familie bedrijf was. De VUT regeling kon wel rechtstreeks uit de pensioen pot betaald worden. Daar mogen de oudjes nu voor boeten. Dan hadden we Harry Potter nog, VOC mentaliteit. Hoe bedoeld u, we gaan weer plunderen in het buitenland? Ach, dan komt het geld wel weer naar Nederland. We mogen alleen nu zelf slaafje spelen, slaafje om met z’ n allen die regering pot te vullen die zo vakkundig is leeggeroofd door onze ministers. Moet ik nog doorgaan? Geef mij alstublieft een Konings huis. Het mag wat kosten. Dan hebben we tenminste bekende gezichten in het buitenland. En ik kijk veel liever naar Máxima dan één van al die andere zakkenvullers

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

16

04 2013

Your Comment