Ik wil warmte!

Ik wil warmte!

Ik wil warmte, verzengende hitte, wegzakken in het asfalt, en blote buiken. Sandalen en flip flap’s horen. Spelende kinderen op straat, tot het donker wordt. Krekels kikkers in de sloot die je tot diep in de nacht in slaap kwaken. Barbecues in de tuinen, gedempte stemmen tot diep in de nacht met een glaasje wijn. Vers gemaaid gras ruiken, ’s morgens wakker worden van een koor van vogels. Zonnebrillen, en zweet op je voorhoofd verlangend naar een briesje wind. Verliefde stelletjes op een bankje, en kleedjes op het gras. Zwembaden in alle kleuren en maten. Een sproei verbod voor je tuin. Ik wil de warmte zien kringelen boven het asfalt in de verte. De zoete geur van fluitenkruid, en meidoorn ruiken. Muggen zien dansen in de ondergaande zon. Het geluid van golven in de branding. CD’s die door de hitte kromgetrokken op het dashboard liggen. Vliegtuigen met spandoeken die hun witte rook op de blauwe hemel achterlaten.
Ik wil, ik wil, geen zomertijd die in de winter begint! Ik wil zomer!

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

27

03 2013

Your Comment