God voor alle mensen?

God voor alle mensen?

Niet voor lesbo’s en homo’s dan? God schiep toch alles? Maar deze horen er niet bij volgens sommige mensen dan, die zelf toch ook geschapen zijn door god. Een soort hoogverraad dan? Geloven is makkelijk hè, invullen naar wat jezelf leuk vindt is altijd goed niet? Maar als je wilt geloven, kijk dan eens echt om je heen. En zie wat één man allemaal voor elkaar heeft gekregen. Elke korrel zand, miljoenen soorten insecten. Vogels, vissen. En dat allemaal in record tijd van zeven dagen. Je moet erin geloven, dit is niet erg. Maar geloof er dan ook in. Probeer er niet steeds een andere draai aan te geven. Want dat is niet eerlijk. God schiep alle mensen, ook die anders zijn. Ook die goed zijn, ook die slecht zijn. Het is niet anders, wen er maar aan. Als iemand anders is? Dan heeft god het toch zo gewild / gemaakt blijkbaar. Als je daaraan twijfelt, aan wie twijfel je dan? Aan jezelf, of god, of beide? Maar heb je wel eens nagedacht hoe deze planeet er uit zou zien zonder geloof. Nee, ik heb het niet over de moskeeën, kerken, En andere gebed huizen. Er zijn er echt prachtige bij. Maar over de twijfelachtige invloed die als een donkere deken over onze wereld hangt. Trefwoorden zijn: intolerantie, moord, discriminatie, homo haat, geloof haat, oorlog, genocide, kinderen misbruik, misbruik. Valt het niet op dat het altijd ergens tegen is, je altijd iets niet mag. Andere gelovigen bij voorbaat uitgesloten zijn, net zoals de niet gelovigen. Tegen vooruitgang, tegen techniek. Behalve als ze ontdekken dat ze met de radio en TV nog meer mensen kunnen bereiken voor hun doel. Vele, vele oorlogen zijn er gevoerd. Vele miljoenen doden. Bedoel, noem eens twee goede dingen op. Maar ga nu eens terug naar de Bijbel, of Koran begin. Iemand die niet zelfzuchtig was, en mensen hielp. Mensen kon genezen met zijn handen. En probeerde dit over te dragen aan andere mensen. Hij zei ook geen speciale huizen te bouwen voor bijeenkomsten. Maar gewoon je eigen huis te gebruiken. Een beetje Dutch party gevoel. Maar zie hier de mens. Moorden, oorlogen, genocide, en stamp overal gigantische gebouwen uit de grond. Hoe groter hoe beter. Allemaal ter ere van God? Roep me als hem ziet, ik heb nog een praatje te maken met hem. Maar goed, morgen staat hij ineens voor ons. Op zijn witte wolk neergedaald, en op weg naar een studio ergens op de wereld. Iedereen opgetogen, want nu gaat het gebeuren. Hier is de verlosser. WoW. Op alle kanalen op TV en radio. In prachtig wit gewaad… Verrek nee, hij heeft gewoon een spijkerbroek aan. De toespraak: Sorry, jammer mensen. Jullie hebben een dikke onvoldoende gekregen. Een slordige tweeduizend jaar geleden heb ik iemand gestuurd met duidelijk les materiaal. Omdat er nog niet veel boeken bestonden, heb ik er maar een praktijkles van gemaakt. En ik dacht dat ik toch verdomd duidelijk was geweest! Maar inplaats daarvan hebben jullie je werkelijk nergens iets van aangetrokken. Jullie hebben er een grote pest bende van gemaakt. Betreft gezondheid, en techniek hadden jullie al tien maal zover kunnen zijn. Maar jullie vonden vooral jezelf belangrijk. Alles voor eigen gewin, en elke dag maar omhoog met die handjes naar mij toe. Het was de bedoeling dat je het zelf deed. Maar niet elke avond een klaagzang naar mij toe. Kots ziek ben ik ervan. Zoals ik al zei, mislukt op alle fronten. Ik ga zo weg naar een andere ster. Die witte wolk was geen wolk, maar gewoon een transport middel. Als je de vele filmpjes op YouTube eens echt had bekeken was je daar wel achter gekomen. En trouwens, ik ben helemaal geen god! Maar leider van dit experiment. En ik kan je verklappen dat ik een dikke onvoldoende heb gekregen, en helemaal opnieuw moet beginnen. Dit wil zeggen dat ik zo vertrek, en er morgen een meteoriet op aarde neer zal komen van een paar kilometer doorsnee. Kijk, als je met z’n allen de schouders er onder had gezet. Dan had je deze uit de lucht kunnen schieten. Maar het was allemaal teveel moeite voor jullie. Nog veel veel plezier de laatste dag, en maak er nog wat van. Wat zeg je? Jullie laten mij niet gaan? Wel eens naar Startrek gekeken? Op beamen? Tot ziens mislukt experiment. En inderdaad, een lichtstraal en weg was hij.

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

16

03 2013

Your Comment