Stoppen met boren?

Stoppen met boren?

Vanochtend stond een reporter als eerste in het donker ergens in Groningen zijn verhaal te doen. ‘ We moeten stoppen met boren!’ was zijn uitspraak. Allemachtig, is zo’n reporter dan helemaal onbekend met de materie? Wat nu stoppen met boren. Er is al geboord, vele jaren geleden al. Dit heet gas produceren! Een pijp in de grond, met onderin allemaal allemaal gaatjes in een laag kalkzandsteen. Door drukvermindering zakt de bodem langzaam in elkaar. En dat heet dan een aardbeving. Niets met boren te maken. En als je wilt dat het stopt moet je geen gas meer uit de grond halen. Maar ja, dit is geen optie. Er zit nog steeds gas in de grond. En levert nog steeds geld op, dus ja. Alles trilde, zelfs de auto. Wat! Ja die was ik vergeten uit te zetten gisteren. Maar wist u dat de Delta werken volledig zijn betaald van de baten van het gas. De ene zijn dijk is de ander zijn kuil. Maar laat die kuil nu niet te groot worden.

Want het stroomt zo vol met Duitsers. En anders verder laten zakken, en maak er een leuk surf meer van. Op het topje van de Martini toren kun je dan misschien een restaurant bouwen. Maar het zou fijn zijn als de “nieuws mensen” eerst eens wat vooronderzoek zouden doen. Hier op de Noordzee halen we ook gas uit de bodem. Gelukkig loopt de kuil hier vol met ander zeewater. Anders zou het binnen de kortste keer hier vol met boten liggen. En krijg ze dan maar eens weg.

20130209-194851.jpg

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

08

02 2013

Your Comment