Vrijdag gaat het sneeuwen

Vrijdag gaat het sneeuwen

Ja, ze weten het zeker. Het gaat sneeuwen vrijdag, en ik hou m’n hart vast. Want gaan we nu waarschuwen via de media of niet? Hoe erg gaat het worden, hoe erg zal het zijn. Waarschuw je niet, dan ben je in gebreken gebleven. Waarschuw je wel, en het is toch niet zo erg heb je onnodig paniek veroorzaakt. Kortom, het is nooit goed. Maar stel er valt vijf centimeter, wat hebben we dan? Strooiwagens met veel zout. In het nieuws koppen met “waarschijnlijk zout tekort deze winter”. Slecht voor de berm planten, de weg gaat stuk. Wie gaat dat allemaal betalen. Verzekering premies moeten omhoog wegens de vele aanrijdingen. Strengste winter ooit in aankomst. Noordzee zal dicht vriezen, eilanden niet meer meer bereikbaar. Gas tekort, en daklozen hebben geen slaapplaats. Dan komen de “deskundigen”. De één weet het nog beter dan de ander. Die ene met snor en baard, en dikke bril weet het zeker. Over een maand kunnen we naar Engeland lopen. Treinverkeer wordt gehalveerd. Want dan heb je minder vertraging tijd. Ja dat begrijp ik. Als je alle treinen uit de vaart haalt, heb je helemaal geen vertraging meer. Winterbanden zijn voor jaren uitverkocht. Ach, het is wat allemaal. En dan is het zaterdag, en het gras weer groen. De wind komt uit het zuidwesten, en is klef en nat. Niets geen sneeuw, niets geen sneeuwpop. Geen rampen gebeurd, en treinen rijden weer op tijd. En we beginnen al weer te verlangen naar de volgende sneeuw voorspelling. Maar stoor me niet. Maak me niet wakker voordat er een meter is gevallen.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

05

12 2012

1 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. Ingrid #
    1

    Hahaha! Iedere keer flikken ze het weer…..PANIEK!Your Comment