Voetbal, zoals de ouden zongen… Piepen de jongen

Voetbal, zoals de oude zongen… Piepen de jongen

Nu is het genoeg, nu mag het niet meer gebeuren. Dit kan niet, nu niet, later niet, nooit niet. Als ik dit hier zo neerzet geeft heel Nederland mij wel gelijk denk ik. Maar zo is het toch met al die gewelddaden. Iedereen is het er over eens, maar nu nog de daden. Was dit geen bekend clublied? “geen woorden maar daden” Het is het bekende liedje, maar wie gaat het doen? Stille tocht is mooi, maar maakt op deze etters geen indruk. Wat dacht je voor de volgende keer een herrie tocht? Er komt geen volgende keer? Kom, we weten allemaal beter. Er komt echt weer een volgende keer. Met pannen en potten naar buiten en sla er op zo hard je kan. In sommige landen gebruikt om boze geesten uit te drijven. En dit is nu precies wat we moeten doen. De boze geesten uitdrijven! En wel met z’n allen. Of moeten we weer onze andere wang aanbieden om te laten slaan. Kom toch! En dan heb je weer Sire. Gebruik geen geweld, kijk goed wat er gebeurd, maak foto’s en film. Dat is altijd handig. Kun je nog eens terug kijken hoe iemand de dood wordt ingejaagd. Maar wat dacht je als we met twintig toeschouwers op de vier duiveltjes duiken. Dan beginnen ze echt niets meer. Burger arrestatie mag nog steeds hoor. We zijn veel te passief geworden met z’n allen. Het gaat om het recht van de sterkste, en dit zijn wij met z’n allen. Met z’n allen moeten we het doen. Met z’n allen moeten we dit aanpakken. Wakker worden! We zijn met veel meer. Aanpakken, en arresteren. Foto’s en filmpjes maken we later wel op het politie bureau en inrichtingen. De tijd van zoete woordjes is voorbij. Tijd van aanpakken is gekomen. In één klap stond Nederland weer op de kaart deze week. Het Japanse nieuws hebben we gehaald. En dit is treurig. Met dit nieuws is er weer een klein stukje Nederland doodgegaan. En dit is heel erg voor ons, voor u, en Nederland!
Ik wil eindigen met met mijn excuus aan te bieden aan de vrouw en kinderen van Richard. Want ik maak ook deel uit van dit stukje Nederland. Het spijt me, het spijt mij zeer. Veel sterkte voor het gemis van jullie vader.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

09

12 2012

Your Comment