We sparen te weinig

We sparen te weinig

Nu dat weer. Eerst geven we te weinig uit, dan sparen we te weinig. Mag ik u er op wijzen dat het één aan het ander vastzit! Moet ik het nog verder uitleggen, ik hoop van niet. Natuurlijk is het prettig om wat geld achter de hand te hebben voor onvoorziene uitgaven. Maar hoe zit het dan met onze regering. Die hebben blijkbaar nog nooit van sparen gehoord. Want steeds als er een nieuwe ramp voordoet op het Europese vlak, bijvoorbeeld Griekenland. Dan moeten we weer meer belasting gaan betalen. BTW omhoog, hoppa. Sigaretten, drank, ziektekosten, eigen risico, langer werken. Waar houdt het op? Gas, elektra, water kleding, benzine. Alles gaat omhoog. En dan moeten wij meer sparen? Jullie sparen achteraf. Kom je wat te kort, gooi je gewoon de belasting omhoog. Zal Jan met de pet het ook eens gaan doen. Sorry meneer de president, mijn wasmachine is stuk. Dus ga ik voor de komende maanden wat minder belasting betalen. Volgend jaar, als het beter gaat. Dan betaal ik weer het normale tarief, echt waar, beloofd, erewoord. Net als het kwartje van Kok op de benzine. Ha ha ha, ik ga het dus echt niet meer teruggeven. Ik laat het lekker zo. Ik blijf gewoon minder betalen. Net zo als het kwartje van Kok. Vervolgens komen de verkiezingen, en is er een partij die beloofd duizend euro voor elke werkende mens. En ik moet zeggen, dat ik het bijna nog had geloofd ook. Maar nee, inplaats daarvan mogen we zo’n vijfduizend inleveren. Ha, dat was een goeie grap. Dus min zesduizend. Want die duizend hebben we nooit gekregen. En dan komt die olijke vraag om meer te sparen. Zijn jullie met heel de regering op je achterhoofd gevallen of zo? Door de wilde ratten besnuffeld? We hebben niet allemaal het lange termijn geheugen van een goudvis. Zou jullie natuurlijk wel goed uitkomen. Wel eens van het woord efficiëntie gehoord? Wel eens gehoord van de juiste man/vrouw op de juiste plaats? Want als ik zo naar onze ministers kijk, dan maakt het ook helemaal niets uit wat je had geleerd ooit in een ver verleden. Ze hoppen net zo makkelijk van onderwijs naar defensie. Om vervolgens zich met wegenbouw te gaan bemoeien, om vervolgens met het grootste gemak burgemeester te worden van een lekker rustig dorpje in het verre noorden. Ik heb heel wat jaren moeten leren voor het vak wat ik nu uitvoer. En ik moet nog steeds leren met herhaling cursussen. Het enige wat onze ministers dan nog wel doen is op bezoek bij onze voormalige koloniën. Jaa, dan gaan ze bijleren, en ervaringen delen. Nou doe dit alstublieft niet. Want die mensen daar worden er ook doodziek van. Gewoon geld storten voor onze zonden in het verleden. Het is niet anders. Maar ga er niet naar toe om het nog eens in te wrijven. Ze weten het nu wel. En wil je een keer naar de zon, ga dan naar Griekenland, daar zit nu ons nieuwe geld. Ben er net zelf geweest. Hele aardige mensen, lekker eten, en veel zon. Ach, het kost wat. Maar dan heb je ook wat.

PS, misschien denken jullie hoe zit het dan met die dertig miljard uit het pensioenfonds? Lees hier het relaas… Het verdwenen pensioengeld

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

27

11 2012

Your Comment