Nivelleren

Goedemorgen op deze donkere dag, nee niets bijzonders. Het is gewoon donker. Maar als ik al de commentaren lees word ik wel een beetje droevig. Een paar woorden pik ik er uit. “Nivelleren”, dit is toch gelijkmaken? Afvlakken, egaliseren, verbuigingen. Zo van iedereen moet hetzelfde verdienen, ook al doet de ene niets en de andere alles. Begrijp me goed. De gene die niet kunnen werken door ziekte of andere niet wenselijke oorzaken moeten goed onderhouden worden. Nivelleren, volgens mij is dit al eens uitgetest op verschillende delen op deze wereld. Recent voorbeeld is Noord Korea. Pas nog in het nieuws met al die huilende mensen. Krijg dat maar eens voor elkaar met enige partij in Nederland. Je moet ze ook nooit uitnodigen op een voetbal toernooi. Want ze vreten zo je mooie groene veldje leeg. Slechte grap, ja.. het is maar al te waar. Maar ik moet zeggen als de plannen van Rutte en Samson zo doorgaan zie ik het nog wel gebeuren. Heel Den Haag vol met huilende mensen. Trouwens een beetje vreemde naam Samson met zo weinig haar. Oh nee, ik snap het al. Net als in het verhaal toen al zijn haar er af was, en zijn kracht niet meer had. Maar het lijkt er op dat het toch net als de vos is. Verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.” Ziektekosten”  Volgens mij was het ziekenfonds zo slecht nog niet. Je wist wat je had, alles was gewoon gedekt. En als je boven een bepaalde grens ging verdienen betaalde je behoorlijk wat meer. Dit voelde ook best goed. En volgens mij hebben we dit nu teruggekregen in een andere vorm. Alleen maal tien, en dan beide kanten op. En dit is niet zo fijn. Waar ging het mis? Nou dat kan ik wel vertellen. Omdat op het ogenblik elke vingerbeweging op papier moet staan. Om te kunnen controleren af alle uren wel gedekt zijn. Ondertussen kost het invullen van al die uren meer dan de zorg. Alles lekker invullen op eindeloze formulieren en Excel spread sheets. En weet je wat nu het leuke is? Deze uren staan nergens in het formulier. Werkt u hier ook? Vraag het dan aan uw manager. Waar is de kolom waar staat uren gemaakt voor het invullen van het formulier. Uren gemaakt voor het invullen van de werk order. Uren gemaakt om elk uur te kunnen registreren? En wat gebeurd er met die keurige lijstjes na een paar jaar? Juist, in de vuilnisbak. Uren die gebruikt hadden kunnen worden voor het verzorgen van de patiënten. Een lach en een vriendelijk praatje kan mensen diep in het hart raken, en bijdragen aan het genezing proces. Onzin? Echt niet! Kom anders maar eens langs, dan laat ik het zien. Is er volgende keer een TL buis kapot in uw kantoor? Maak geen werkorder, maar bel gewoon de monteur. Hij schrijft het op zo’n geel papiertje, en komt later even langs. Of nog beter, haal de nieuwe buis zelf op, en plant hem zelf in het armatuur.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

03

11 2012

0 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. Risma #
    1

    haha Maar het was wel grappig!!gelukkig had jij ook haaemell geen tegenwoorden (ahum)het is maar wat je vrijheid noemt . Arme melanie . :Pgroetjes,Your Comment