Zorgverzekering, ongezond leven bestraffen?

Zorgverzekering, ongezond leven bestraffen?

Met ons, laat ik zeggen hun regeer akkoord. Want ik heb hier niet om gevraagd. Mijn regeer akkoord zag er heel anders uit. We gaan mensen bestraffen die ongezond leven. En hoe gaan we dit constateren? Krijg ik iemand in huis die alles controleert? Wat ik koop, opeet, sport, en drink. En mij op de vingers tikt als ik dit niet doe? Nu heb ik wel een eventueel ideaal beeld hiervan. Jaar of achtentwintig, lang blond haar. Eventuele ander kleur ook geen bezwaar. Lange benen, kort rokje met bijpassend mutsje met bloedrood kruisje er op. Ik zal dan wel weer geen geluk hebben. Krijg ik een Russin zo uit de aardappel velden getrokken is. Één tand, en nog klei tussen de tenen en bijbehorend pakje shag onder de armen. Nee hoor, ken mensen die heel hun leven super gezond leefde en toch ineens dood neervielen zonder reden. Mijn collega maakte zich daar zeer kwaad om. En suggereerde om ook maar eens stevig te gaan roken en drinken. Maar ik snap het wel. Kijk als er dan al een god zou zijn, en kijk dan zo naar beneden vanaf je witte wolkje. En zie dan zo’n supersaai persoon lopen. Die geen gebruik maakt van alle ruim voorhanden zijnde genotmiddelen die je speciaal had gemaakt voor dat mensen volkje. Daar misschien wel eens zeer de pest over zou kunnen krijgen. Niet drinken, niet roken, niet vet eten, geen drugs, altijd maar hardlopen. En het geslachtsdeel alleen maar gebruiken om door te plassen. Ja dan zou ik ook terstond een lokaal onweerswolkje creëren. Om vervolgens eerst wat plaag bliksem vlak achter zijn reet te plaatsen. Als hij dan omhoog zou kijken om te vragen of dit nodig was. Direct een massieve bliksem in zijn hersenpan te plaatsen zodat er alleen nog maar een paar rokende schoenen zouden staan. Vervolgens staat hij natuurlijk voor de poorten te wachten in het andere vertrek. Normaal heb ik daar mijn mensen voor. Maar in dit bijzondere geval kom ik zelf even langs. Het gesprek zou zo kunnen gaan:
‘Goedemorgen, ik ben net getroffen door de bliksem. En nu sta ik hier. Altijd gezond geleefd, en nooit geen seks gehad. Ik heb hem alleen gebruikt om te plassen. Mag ik nu in de hemel?’
‘Bent u wel helemaal goed bij uw denktank? Dacht u dat het paradijs hier was met zesentachtig maagden. Nee, daar kom je net vandaan. Een wereld vol, drank seks en “rock and roll”. Drugs in overvloed. Mijn papavers groeien zelfs nog op zand midden in de woestijn. En jij dacht hier even de boel te komen onder pissen?
‘Ja maar ik dacht.’
‘Kijk daar ga je de fout al in. Denken, inplaats van lekker uit je bol gaan, wat rond hoppen op talloze maagden. Mensen die hier binnen vallen uitgeput, alles uit het leven gehaald hebben. Drie vrouwen, handenvol kinderen en kleinkinderen. Ja die verdienen een gouden stoel. Ik zal eens wat vertellen. Voor jou rechtstreeks naar de hel voor honderd jaar en in dit bijzondere geval een zwarte stem voor je volgende zogenaamde hemelvaart.
‘Mag ik nog wat zeggen.’
‘Natuurlijk mag jij dat, rechtvaardig ben ik wel op mijn manier. Ghhh’
‘Ik vind u niet aardig.’
‘Had ik dit dan gezegd? Nee, mijn zoon aan het kruis spijkeren, dat was aardig. Flikker toch op, zoek het even uit. Ik verheug me nu al op je volgende dood.’
Nee, dan is mijn grote voorbeeld Herman Brood. Godallemachtig die kon wat drugs aan. Toen hij er op een zeker moment achter kwam dat hij gewoon niet dood kon is hij maar van een flat gesprongen. Ik had echt een kop in de krant verwacht van: Herman is vanmorgen van een flat gesprongen van veertig verdiepingen hoog. De straat is wat beschadigd, maar Herman maakt het goed. Met wat kneuzingen ligt hij bij te komen in het ziekenhuis. Het infuus wat aangelegd is alleen voor het toevoegen van whisky om het genezing proces te bevorderen. Maar ook god vond het wel genoeg blijkbaar. Er zijn grenzen. En wat markeert er aan als iemand dood gaat? Liefst op vijfenzestig jarige leeftijd. Lekker alle premies betaald, nog gerookt ook? Bonuspunten. Elk jaar veertigduizend kilometer gereden? Nog meer punten aan accijnzen. U bent een goede burger, u kunt gaan.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

31

10 2012

1 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. Henny #
    1

    Mijn moeder vond dat haar nu overleden dochter een stoel in de hemel had verdiend.Nou, dat vond ik ook . Terwijl ze van veel genotsmiddelen genoten heeft.
    Dan maar een paar jaar eerder dood,moet ze gedacht hebben.Ik weet zeker dat ze op die mooie troon lekker zit te genieten misschien met een glaasje en sigaretje. Altijd een helpende hand hier beneden.
    Zo was mijn zus,ere wie ere toe komt.Your Comment