Slakken gate

Slakken gate

Net als je denkt dat we alles nu wel gehad hebben, verval je in de volgende verbazing. We hebben weer een officieel dierendrama in Nederland na onze uitgezette Orka. Het zijn deze keer de slakken! Versierde slakken wel te verstaan. Geen slingers maar kralen. Toen ik het zag op het scherm dacht ik nog, goh wat geinig. Zo had ik ze nog nooit gezien. Ik zie ze namelijk als mijn vijanden. Tsja, ik heb een tuin met wat groenten er in. Ik versier ze ook vaak met blauwe korrels. Maar dan aan de onderkant. Ze vinden ze niet fijn, want de volgende dag zie ik ze niet meer. Het zijn verder wel diervriendelijke korrels staat er op het pak. Behalve voor de slakken dan. Maar goed, de gestolen slakken van de kunstenares waren volgens de dierenbescherming mishandeld. Nu vind ik dit twijfelachtig, want slakken kunnen niet praten. En nu weet ik (van een biologe die ik al heel lang ken) dat deze beestjes oersterk zijn. Geloof dat twaalf van die slakken wel een auto kunnen voortrekken. Dus een paar kraaltjes zullen volgens mij niet echt kwaad kunnen. Wel oppassen als je ze gaat koken. Want je pan is snel beschadigd. Maar wat is er nu gebeurd? De dierenbescherming heeft de kralen verwijderd. En nu zijn hun huisjes beschadigd. Ach jee, wat nu. Nu zit ik zelf al te denken wat je daarvoor zou kunnen gebruiken. Albastine misschien? Superlijm voor de superslijmer? Misschien tasten de chemicaliën het huisje wel aan. Dat is ook weer niet goed. Nu heb ik ook zo’n lijmpistool, maar dat is misschien weer wat heet. Even de tandjes op elkaar, nou tandjes. Het is meer iets van een rasp wat deze dieren gebruiken. En misschien bak ik ze daar mee. Kun je ze daarna wel direct opeten. Misschien moeten we dan toch denken aan schelp transplantatie en een revalidatie periode. Psychische begeleiding, en natuurlijk een herintreed regeling. Ik zou ook niet direct beginnen met het normale eten. Eerst maar wat botersla, om dan voorzichtig over te stappen naar een koolblad. En zo volgden maanden van behandeling voor Slijmpie de slak. Na verschillende talk show’s, en andere TV opname ging het toch de goede kant op. Hij werd zelf gevraagd voor een rol in een spel programma. “slijmen met slakken” speciaal voor alle politieke kopstukken. Maar het grote werk kwam nog. Een rol in een speelfilm. Jawel, onze eigen TV beroemdheid Slijmpie de slak. “Dansen met slakken” was de titel van de film. Maar door een tragisch ongeval kwam hier abrupt een einde aan. Tijdens zijn lunch op het overdekte patio van zijn nieuwe verblijf kwam daar een merel aangevlogen. Deze pakte Slijmpie op tussen zijn snavel, en smeet hem met alle kracht tegen de stenen patio vloer. Het huisje scheurde open, en met smaak verorberde de hongerige merel met smaak Slijmpie de slak.
Ja, dat doen merels……

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

05

10 2012

2 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. Ingrid #
    1

    Mooi verhaal! Slakke slijm…..goed voor je gezicht! Smeer……ik zweer!Your Comment