Emmanuelle

Emmanuelle

Alweer een tijdperk voorbij. Ja ik heb ze allemaal gezien in mijn prille jeugd. Dit was ineens een heel andere film als vier vuisten van de duivel. Er waren gedeelten van de film waar het ineens heel stil werd. Met rode oortjes verder kijken. Dat was wat. We gingen vaak met hetzelfde groepje naar de bioscoop in Brielle. Allemaal op de brommers. Ik hoor nog de commentaren op de achtergrond. Maar bij Emmanuelle was het toch anders. En dan blijf je het toch volgen tot de volgende film die uitkomt. Niet dat er zoveel in gebeurde. Want je had ook nog de Oostenrijks vertaalde tekst: kom met je Alpenhoorn tussen mijn Alpen. Zag je ook niets, maar meer banaal. Slechte grappen, en achterhaalde humor. Maar iedereen lachte. En dan lachte je mee. En ach, je had lol. En zo groei je ouder, en als je dan haar naam hoorde keek je toch even scheef naar de TV. Of naar dat roddelblad dat bij je kapper lag. En dan jaren niet veel nieuws. En als er dan nieuws was dan was het niet positief. Dat gaat zo in de media. Eerst ben je gewoon leuk, en later alleen nog maar als het slecht met je gaat. Drugs, scheiding, ziekenhuis opname? En je denkt, ja zij is ook maar een mens. Een mens die vooruit wilde, vlammen, leven. Er zijn op deze wereld. Op zich niet verkeerd toch? Maar niet iedereen vindt het leuk voor je. En het zijn nu juist het handje vol azijn zeikers die het nodig vinden om over jou te schrijven als het even minder gaat. Die vijfennegentig procent dat het goed ging hoor je niet. Maar het schrijven bij leven over jou is vandaag gestopt. Stop niet met acteren Sylvia Kristel, maar ga door in je volgende leven.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

18

10 2012

4 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

 1. karst #
  1

  mooi gesproken martin

 2. Henny #
  2

  Je verhaaltjes weer eens gelezen.
  Mooi gezegd weer

 3. Jenny #
  3

  Nou nou dat was toch wat voor die tijd….Sylvia Kristel als Emanuelle, ik weet het ook nog hoor Mart! Maar ze is niet meer, veel te jong….rest in peace!Your Comment