Communicatie

Communicatie

‘Haal jij de kinderen op?’
‘Dat is goed.’
‘Ze moeten naar een feestje.’
‘Dat kan.’
‘Wanneer?’
‘Ergens volgende week.’
‘Ik heb het druk op mijn werk, veel zieken. Moet ook nog een eindrapport schrijven. Mijn baas komt volgende week eten. De auto moet maandag naar de garage. Had je de BTW al berekend? Moet ik nog boodschappen halen? Doe jij die oké.
‘Morgen haal ik de kinderen op. Moet ’s avonds naar de vereniging, kook jij dan? Oh, je kan het ook bestellen. Laatst was het best lekker. Wel een beetje koud. Had je dat pakje al terug gebracht? Wanneer moeten we nu op vakantie? Volgens mij heeft ze een beetje koorts. Naar de dokter, ik weet het niet. Zal zo nog eens meten.’

Ja dit lukt allemaal wel. Maar praten wel eens met elkaar? Wanneer heeft u voor het laatst gevraagd hoe het met uw echtgenote of vriend ging. Nee, niet dat hij of zij ziek is, of pijn heeft. Maar hoe voel jij je in dit leven. Is het wat je ervan gedacht had? We worden continu bestookt met beelden via internet, TV, reclame, en op vele andere manieren dat het allemaal zo perfect moet gaan/zijn. Maar wat voelen we diep in ons. Durf je in jezelf te kijken. Wat voelt dit lichaam, en is het nog tevreden met mijn hoofd. Is mijn hoofd nog tevreden met de gedachten spinsels. En wat moet ik daarmee? Durft u het te vragen aan uw partner? We praten veel, we praten overal over. We praten veel na. Maar praat eens met elkaar. Of zeg eens even niets. Kijk elkaar recht in de ogen, niet even maar vijf minuten. Ja, vijf minuten. Probeer te ontdekken wat u de eerste keer beleefde toen je elkaar ontmoette. Hervindt die chemie weer eens. Raak elkaar eens aan. Het behoeft niet alleen tijdens de daad te gebeuren. Ooit heb je haar/hem heel leuk gevonden. Hoe kwam dat ook alweer? Ga samen nog eens terug naar dat moment. Onze hersentjes zijn perfecte machines die alles zo weer boven tafel weten te krijgen in prachtige kleuren. Gooi er nog een achtergrond muziekje bij. Probeer de rust te vinden die je vond in de eerste ogenblikken. Wollig gelul? Probeer het maar eens. Maak tijd voor jezelf, en dan voor elkaar. Vraag jezelf af; “is het allemaal zo leuk wat ik de laatste jaren beleef.” En bedenk dan hoe het weer leuk kan worden. Er komen geen mensen naar je toe om je te vermaken. Je zult het zelf moeten doen. Luister ook echt wat de ander te vertellen heeft. En reageer! Tegenwoordig is het ook steeds meer mode geworden om op verschillende tijden van elkaar te gaan slapen. Schept dit een goede verbinding? Nee, het schept afstand. In onze slaap gebeuren bijzondere processen. Ja, ook onderling met uw partner. We weten nog lang niet alles. Maar vast staat dat we elkaar meer aan kunnen voelen als dat we tot nu toe aannamen. De mens is heel bijzonder, en besef wat je samen kunt bereiken. Zodat je kunt terug kijken op een mooi leven. Natuurlijk kan dit allemaal niet zonder slag of stoot. Als je een partner hebt die daar niets van wil weten. En categorisch daar nooit aan wil toegeven. Bent uzelf ook zo bot? Ja, dat kan ook perfect samen gaan. Maar wil je jezelf toch liever zien in het vorige? Stop voordat het te laat is. Er zijn meerdere mensen op deze aard kloot die dit wel met je willen delen. Denk aan de jaren voor je, en niet achter je. Die zijn voorbij, en komen niet meer terug. We zijn tijdreizigers!

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

04

09 2012

Your Comment