Ik heb hem drie weken

Ik heb hem drie weken

Mijn bril…. Eerst even wennen zeggen ze. Kan een week zijn, kan ook meer zijn. Ja, ik zal er dus nooit aan wennen. Een stukje vrijheid is weg. Ik weet het, er zijn mensen die hun leven lang al een bril dragen. Maar bij mij heeft het nog lang geduurd. Vierenvijftig, valt dus mee. Een doosje, een doekje met spray. Psst psst, poetsen poetsen. Krijg het toch niet echt schoon lijkt het. Pootje achter één oor zit toch echt niet lekker. Het klemt ook tegen mijn hoofd aan. Nog maar even terug naar de opticien. Is mijn hoofd te groot, of de bril te klein? Het zal mijn hoofd wel zijn. Beetje buigen, een beetje draaien. Ja, stukken beter. Maar het blijft iets vreemds op mijn hoofd. Ik loop ook een stuk hoger. Het lijkt wel of ik drie meter ben, en nou… Dat ben ik echt niet. Maar wat een zicht! Ik miste echt wat! Alles is kraak helder. HD is nu echt HD. Multi focus, ook de IPad is perfect te lezen. Ook de klok is weer rond geworden, en de IPad weer rechthoekig inplaats van trapezium vorm. Ik heb blijkbaar ook nog een cilinder, maar dat is mooi. Die was ik al jaren kwijt. Zo zie je maar, geluk bij een ongeluk. Een beetje regen, dat is lekker. Ruitenwissers zitten er dus niet op. Waar haal je nu weer iets vandaan om alles te drogen. Er moet dus voortaan altijd iets in mijn zak zitten. Gelukkig zie ik alles nog aardig zonder bril, maar toch. Je raakt er aan gewend. Even je neus snuiten, dan moet toch alles weer af. Waar laat je dat ding nou weer. Nu heb ik nog vrij lange wimpers ook. Die vegen heel de tijd het stof van de binnenkant zou je zeggen. Niets is minder waar. Langzaam ontstaat er een waas voor je ogen. En dat nog zonder alcohol. Aan de kapper gevraagd om er een stukje af te halen. Ik had eerst een weigering. Zonde van die lange wimpers, zei ze. Maar ik kon ze overtuigen. Ondertussen zijn ze natuurlijk weer net zo lang. Dan maar weer poetsen. Maar wat dan? Lenzen? Lijkt me helemaal niets. Flesje, bakje, dingetje datje. En hoe krijg je die multi focus in je ogen. Laser dan? Nee, ik heb teveel enge films gezien. Voordat je het weet kun je alleen nog maar auto rijden met je hand uit het raam. Vasthoudend aan de vangrail je weg vinden. Af en toe een bordje honderd er af rossen. Hebben we dat ook weer gehad. Maar ik heb nog twee ogen. Ik kan alles zien. Ik moet niet zeuren, het gaat nergens over. Ik ben er blij mee, foto’s film. Maar hoe gaat het nu 3 D? Oh, daar had ik nog niet aan gedacht. Moet dat er overheen dan? Ik wacht wel op de TV 3 D zonder bril.
Dank je opticien. Dank je uitvinders van het glas en plastic. Dank je makers van het brillen doekje. Dank je allemaal! Ik zie het weer helder allemaal.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

21

08 2012

3 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

 1. Henny #
  1

  Je stijgt vast in aanzien, staat geleerd, hoor.
  Vroeger was je er een brillenidioot mee haha

 2. leen #
  2

  Even je verhaal gelinkt , zijn zoveel mooie , maar deze kwam ik als eerste tegen …..;)
  baai ze weej ik was zone brillenidioot hoor ,vanaf 4de klas lagere school …zjucht !

  • 3

   Het gaat meestal vanzelf. Zodra de eerste zin er op staat komt de rest vanzelf. Ik loop deze week een beetje achter. Veel mensen aan boord, en willen allemaal aandacht. Ik hoop dat ik de mensen vermaken kan. Dat voelt goed.Your Comment