Zestig procent van de stemmen in 2012 naar SP, het jaar 2016

Zestig procent van de stemmen in 2012 naar SP, het jaar 2016

Solidariteit was het toverwoord. Maar nu niet meer door iedereen gedeeld. Dit wil zeggen van de krappe tien miljoen Nederlanders die hier zijn gebleven. Aan voedsel banken geen gebrek meer, aan voedsel wel. Het leek een sprookje, werk voor iedereen. Maar niet alle mensen willen werken, niet alle mensen kunnen werken. En zijn afhankelijk van anderen. Onder zware belastingdruk zijn vele bedrijven uitgeweken naar andere landen. Met daarmee ook de mensen die nog iets wilden overhouden van hun salaris. Na de “top tax” voor alle salarissen maakte het bijna geen verschil meer wat je verdiende. Een systeem wat zich in de vele jaren niet bewezen heeft. In Rusland zijn ze hier toch nog redelijk snel achter gekomen. In Noord Korea niet. Twaalf procent van het nationaal inkomen vloeit weg naar vele ontwikkelingslanden. Waar nu in ijl tempo vele slachtoffers zijn gevallen vanwege burgeroorlogen. Na drie jaar geld schenken kwamen de schandalen aan het licht. Van het geld werden rechtstreeks wapens gekocht. Het wordt nog steeds tegengesproken door onze regering. Maar het “volk” weet beter. Ook in ons eigen land blijven de onlusten niet uit. Protesteren voor eten, er is te weinig fruit en groente. Na de extra belasting maatregel voor de boeren op het aardgas staan nu kassen complexen leeg. Nou ja leeg, er huizen mensen in die hun aflossing niet meer konden volbrengen. Geen werk, geen inkomsten en uitkering is te laag voor aflossing. Nederland zou graag nieuwe verkiezingen houden, maar zijn teniet gedaan door een nieuwe wetsregel. Na een staatsbezoek door de voormannen van SP gingen hun ogen verder dicht. In een ver land werd hun de ideale wereld voorgelegd onder het genot van een sigaar en een glaasje Rum.

[wp_ad_camp_1]
De nationale drank daar. Eventuele volgende verkiezingen zijn uitgesteld voor onbepaalde tijd. Partijleden van andere partijen moeten thuis blijven tot nader order. Dus voorlopig even geen nieuwe verkiezingen. Gewone mensen kunnen nu eenmaal niet oordelen over politiek. Het is beter dit over te laten aan de partijleden. Het koninklijk gevolg is op vakantie, al vier jaar. Niemand weet wanneer ze terugkomen. Het valt ook niet mee om informatie te krijgen over het verblijf. Daar internet alleen nog binnen Nederland kan plaatsvinden. Websites worden alleen nog vrijgegeven via een speciaal filter.
Ik probeer het filter te omzeilen. Maar telkens weer lukt het niet. Ik moet snel zijn, want de sentinels zijn snel. Onbeperkte bevoegdheid hebben ze.
‘Mar, Mar, word wakker.’
‘Ze komen me halen, snel de achterdeur uit.’
‘Waar heb je het in godsnaam over? En stop eens met je armen te zwaaien, straks heb ik een blauw oog! Je ligt gewoon naast me in bed.’
‘Huu, wat voor datum is het vandaag?’
‘Lekker belangrijk om drie uur ’s nachts!’
‘Als ik je er gerust mee kan stellen, het is net begin juli.’
‘Dus in September hebben we verkiezingen?’
‘Ja schat, 12 September.’
‘Het was een droom,, pfff, het was een droom.’
‘Ik weet niet wat je hebt gedroomd, maar ga nu maar weer snel slapen.’
‘Wat ga jij stemmen?’
‘En nu snel slapen, voordat ik je ergens mee ga slaan.’

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

02

07 2012

2 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. Vince #
    1

    De sovjet unie is al jaren geleden uiteengevallen hoor…. De SP zijn al heel lang niet meer van die gevaarlijke commies. Bovendien hebben we altijd nog een eerste kamer die blokkeert als grondswetswijzigingen moeten worden doorgevoerd, dat kon Hans Wiegel destijds voor de gekozen burgemeester, dus dat zal dan ook wel vast iemand kunnen voor het verwijderen van het democratisch stemrecht. Overigens, zal zoiets in de 2e kamer al sneuvelen, want een coalitie bestaat uit meer dan 1 partij. In welk sprookje leven we nu overigens? En aan wie hebben we dat te danken? Juist aan ons zelf, want wij hebben democratisch voor die oplossingen gekozen….

    • 2

      Zo is het maar net! Gelukkig leven we in Nederland. Het was dan ook een boze droom.. šŸ™‚



Your Comment