Feest

Feest

Nu heb ik net een fantastisch feest achter de rug van mijn firma waar ik werk. En het weer viel honderd procent mee. Negentien graden en zon, bijna geen wind. Voor Nederland is dit oké. Bijgekomen met een ontbijt in een prima hotel rij je weer naar huis. En daar begon het eigenlijk. Ik ben best positief ingesteld, en zal altijd de zonnige kant proberen te ontdekken. En dan stap je naar buiten in de stromende regen. En ja, positieve gedachten die bij mij opkwamen, nou ja eentje dan. De tuin kon wel wat regen gebruiken. Maar dat was het dan ook wel. Net zo koud als tweede kerstdag volgens het nieuws. Positief is dan weer dat het in de vorm van regen viel, en niet als sneeuw. Niet gek veel verkeer, want wie wil er nu ergens naar toe in dit weer? Dat was weer positief. Eigen koffie thuis, dat smaakt toch het best. Twee dagen nieuws inhalen, natuurlijk op internet. Gelukkig heb ik dus twee hele leuke dagen achter de rug. Want van dit nieuws word je niet vrolijk. Heineken zet zijn kasgeld weg uit de euro in Griekenland. Dat is lekker, geeft de burger moed. Positief is dan weer dat ik geen Heineken drink, en dat ik geen geld heb staan in Griekenland.
Assad spreekt parlement toe. Hoe zou je dit kunnen doen? ‘Beste parlement leden. Het is mij weer een waar genoegen u toe te spreken. Zoals u weet is het een puinhoop in ons land. Maar dat is de schuld van al die anderen. Maakt u zich vooral geen zorgen. Het maakt mij niet uit hoeveel onschuldigen mannen vrouwen en kinderen ik nog moet laten vermoorden. Uiteindelijk zal het rustig worden in ons land. Dit zal gebeuren als iedereen vermoord is, op ons kleine parlement en ik na natuurlijk. Ik zal mijn vrouw en kinderen met een gerust hart kunnen mededelen dat ze veilig over staart kunnen lopen. Aangezien alleen het parlement en leger nog de overgeblevene zijn in ons land. Het uitzicht zal adembenemend zijn. Je kunt voortaan vanaf ooghoogte overal in ons land de ondergaande zon zien. Je hoeft er niet meer voor op zee te zijn. Want ons land is nu niet zo vlak als de zee. Val niet over de overgebleven bakstenen. Tsja, ik kan niet alles in een keer goed maken. En voor mijn vrouw, die graag warenhuizen bezoekt goed nieuws. Want zo ver je kan kijken “waren-huizen”.’
De veiligheidsraad heeft net ontdekt dat Assad niet altijd de waarheid spreekt.

Een ongelofelijke ontdekking. Ik kan deze wel op één lijn trekken met de ongelofelijke kop in de krant van deze week. “Meer asfalt lost files op” Zo ken ik er nog wel een paar. Als je meer drinkt, plas je veel. Als je een vuurtje onder je stoel stookt, krijg je het warm. Als de zon onder gaat, wordt het donker. Moet ik nog doorgaan, of heeft u hem al te pakken? Als je dertig miljard uit de pensioen pot trekt, kom je over een paar jaar te kort voor de gepensioneerden. Opmerkelijk, en weet je wat? Nu is deze tijd aangebroken. En hebben we te kort. Bedankt Kok, met bijbehorende regering. Hopelijk slaap je rustig ’s nachts. Droom maar lekker in je kussen. Hoe je op de barricades stond in je vakbond tijd. Je uitspraken over de zelfverrijking van beurs handelaren. Je was gewoon jaloers, dat jij nog niet zoveel geld bij elkaar had gesprokkeld. Maar dat heb je ruimschoots goedgemaakt, nietwaar? En dat kwartje? Ach waar praten we over, het is nog maar twaalf eurocent. En het kwartje bestaat ook niet meer. Maar wie weet, er is licht aan het eind van de tunnel. Misschien hebben we het kwartje volgend jaar weer terug. Ik durf te wedden dat de stempels nog opgepoetst op de planken liggen. Ik zou maar alvast een paar platen bestellen bij de hoogovens. Je kan ze maar in huis hebben. Want voor je het weet stijgt deze prijs ook snel. Maar wat hadden we kunnen besparen als de A4 direct was doorgetrokken. Allemachtig, en vergeet het milieu niet. En gelukkig hebben we de PVV nog. Bedankt, geen Blankenburg tunnel, geen oranje tunnel. Jullie hebben het snel geleerd. ‘We moeten het allemaal nog eens onderzoeken.’ Dit is een echte tweede en eerste kamer uitspraak. Hier kotsen alle burgers al jarenlang van. Besluiteloosheid, en geen ballen tonen. Weer een gemiste kans. Nog leuke vooruitzichten? Ja. Vakantie naar de zon. En ik verwacht eerdaags een 3D print in de bus. Nog niet zelf ontworpen, maar het feit alleen al dat het kan. Misschien moeten we inderdaad nog maar even wachten met die tunnels. Die printen we over een poosje gewoon uit. In elke kleur die je wilt. Op het ogenblik kan je voorwerpen uitprinten in een breed scala van materialen. Metaal, glas, kunststof, keramiek. Fantastisch, dit is vooruitgang. Dit geeft de economie straks een enorme boost. Knappe koppen met positieve inzichten. Geen zakkenvullers, maar doeners. Daar zit dit land op te wachten. Weet je wat? Wat let het mij om een kwartje uit te laten printen? Kan dit? Mag dat? Ze bestaan toch niet meer. Volgens mij moet er nog eentje in de la liggen. Maar wacht, ik ben er nog niet. De nieuwe haring is prima lees ik net nog. En dat is dan weer positief. Ik ga nog even nagenieten van het feest. Er zijn nog bedrijven die weten hoe je mensen moet vermaken.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

03

06 2012

Your Comment