We weten waar we aan toe zijn, het gaat pijn doen

We weten waar aan toe zijn, het gaat pijn doen

Vindt u dit fijn? Had u hier voor gekozen toen u het potlood gebruikte? Of digitaal uw stem uitbracht. Verzwaring op een verhoging, maal genot, vermenigvuldigt met BTW. Pleisters plakken noemen we dit. Premie, geen premie. Extra belasting op, natuurlijk de genotsmiddelen, medische verzorging, en BTW pak je gewoon iedereen mee. Ik geef groepje wijze mannen en vrouwen een dikke onvoldoende. Het is hekwerk, -1-1-1-1-1 leuk hekje toch? Duizend straf regels: “Ik kan niet verder denken dan mijn neus lang is”.
Waar ging het mis? Het is toch van de gekke. Technisch zijn we tot grote hoogte gestegen, maar we kunnen niet met geld omgaan. Papieren tijgers vieren hoogtij. Wanneer gaan we weer werken? Wat lopen er toch veel om het vuurtje heen. En je weet, wie het dichtst bij het vuur zit, warmt zijn eigen het best. Als mijn werkgever nu eens m’n salaris aan de belastingdienst schenkt.

Dan storten zij wat overgebleven is wel door. Maar dan ook niet meer aan m’n geld komen. Dan wil ik nergens meer belasting op zien. Benzine, 50 cent. Gas en licht 50 euro per maand. Geen waterbelasting, uitwaterende sluizen, gemeente belasting, sigaretten 50 cent, drank dito. Het is dan maar nog eenmaal pijn. Maar dan niet meer. Weet je tenminste waar je aan toe bent. 7,50€ voor één dag in het ziekenhuis bed. Goedemorgen, ik heb er eens vier maanden in gelegen. Dit is niet leuk meer. Zal ik het kwartje van Kok nog eens noemen, of valt u dan in een lachstuip op de grond? Gooi er dan maar een euro op. Als je dan de rest van de belastingen maar met rust laat. Ik zal niet zeggen dat ik een kant en klare oplossing heb. Maar dit is hakken met de botte bijl. Er zijn al mensen die op het randje leven. Ik heb dan wel geen oplossingen direct, maar die kan ik wel bedenken de komende maanden. Om de paar verhalen zal ik een bezuiniging beschrijven. Dit beloof ik, bij deze.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

16

05 2012

Your Comment