Het gebeurde in Den Helder, katten gejank

Het gebeurde in Den Helder
Katten gejank

Een jaar of wat geleden maakte men zich niet zo druk of de katten jongen kregen. De dierenarts kost geld, en de jonge katjes kon je altijd wel kwijt. Maar de laatste dagen, maar vooral nachten waren onrustig in Den Helder. De naoorlogse huisjes met de vele schuttingen en schuurtjes waren ideaal voor de buurt katten. Maar bij deze familie was de maat vol. Al nachtenlang waren de gevechten met bijbehorend gekrijs niet leuk meer. Water hebben ze hekel aan, maar weleens en kat kunnen raken met water? Juist, dat lukt maar zelden. Maar uit pure frustratie kun je altijd een poging wagen. Maar de dag gaat voort, en ben je de nacht al weer snel vergeten. Aan het aangrenzende pand woonde ook een hardwerkende huisvader. Hij werkte op een scheepswerf. En er waren die dag mensen op de werf die de tussenwanden kwamen isoleren. Nu kennen wij allemaal die handige bussen pur schuim. Maar die hebben ze voor dit werk ook in een grotere versie. Het zit in een grote soort butaan fles. Een slang er aan voor tussen buizen en wanden te spuiten. Onze buurman kon hier wel wat van gebruiken voor zijn eigen huis. Hij mocht de fles wel in het weekeind gebruiken. Zo gaat dat vaak. De buurman kwam via de tuin naar binnen. Met de fles met twee handen voor hem uit. Flink zwaar nog. Inmiddels had zich ook weer een kater gemeld op de schutting. En het volgende unieke samenspel gebeurde. De buurvrouw liep naar buiten met een plastic emmer met sop om de ramen nog even te wassen. En ziet direct de dikke kater zitten. Dit is haar kans, met deze emmer in haar hand. Ze bedenkt zich geen moment, en smijt de emmer met water richting de dikke kater. Deze springt direct opzij, en blijft ongedeerd. Maar het water vliegt de schutting over, en treft de buurman in zijn gezicht. Geschrokken stapt hij opzij de gasfles stevig in zijn handen houdend. Maar daar staat een rolschaats van één van de kinderen. Met een vaart schiet hij over de tegels. En komt tot stilstand tegen de drempel van de achterdeur. De gasfles met pur schuim schiet uit zijn handen. En komt ondersteboven op de afsluiter terecht. Deze breekt af, en een fontein van pur schuim spuit uit de fles. Deze draait in het rond, zodat de straal met pur schuim mooi verdeeld wordt over heel de kamer. Eer dat de buurman was bekomen van de val stond de kamer goed vol. Een drama voltrok zich in enkele minuten. Met scheppen was de hele familie nog heel de avond bezig om alles de tuin in te scheppen. Het was nog lang onrustig in Den Helder. Die nacht was het vrij rustig betreft de katten. Maar er was wel een constant zacht gemiauw te horen geweest. De volgende morgen bleek dat er drie katers in het schuim stonden. Ze konden geen kant meer op. Na het bevrijden zijn deze de volgende nacht niet meer terug gekomen. Soms is er meer nodig dan een beetje water. En krijg je ineens een heel andere kijk op schuim.
Waar het verstand stopt, begint PUR SCHUIM……

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

Your Comment