En dan is het weer zover

En dan is het weer zover

Ik bedoel “weer”, de zon. Hij is er weer. Nu is hij of zij helemaal niet weggeweest. Maar vele wolken achter elkaar aaneengesloten verhinderde dit de laatste weken, maanden. We hebben in Nederland nog steeds het probleem dat de herfst nogal lang duurt. Een maand of negen. Één maand winter, een maand lente, een maand zomer, en dan is het alweer zover. Het is de laatste jaren blijkbaar ook de gewoonte geworden om de overgang maar over te slaan. Zo loop je nog op je moon boots, en zo weer op je slippers. Zo is er nog een koude noorden wind. Om vervolgens de andere dag op het nieuws te horen. “Vandaag een warme broeierige dag”. Waarschijnlijk de opwarming van de aarde. Allemaal goed en wel, maar kan het een beetje meer geleidelijk? Zodat we er een beetje aan kunnen wennen. Op ons gemak de barbecue kunnen pakken, en de schaatsen in het vet kunnen doen. Nu gaat het in één moeite door. Ik bewaar ze ook naast elkaar tegenwoordig. Dit bespaart weer tijd. Want voor je het, weet is het al zover. De kikkers moeten snel zijn met hun kikkerdril eitjes uit te poepen. Want voor je het weet is het te warm, en heb je spiegel eieren. Die beesten weten het ook niet meer. De ene dag krijg je je kaken niet van elkaar van de laatste nachtvorst. Om vervolgens de volgende dag in een droge sloot te zitten waar je de kikkerdril niet in kwijt kunt. Winterbanden plakken aan het asfalt vast. Met de ruitenwisser vloeistof kun je spontaan je ramen flamberen. De wereld veranderd zegt men. Ja oké, kan het niet wat geleidelijker? Ik weet niet meer of ik het zout over mijn vers gegrilde biefstuk moet gooien. Of dat ik het over m’n linker schouder moet gooien om de sneeuw weg te krijgen. Ik heb gehoord dat er speciale schaatsen komen. Met één klik kun wieltjes naar onderen klappen. Als je de elfstedentocht aan het rijden bent, en het weer mocht onderweg omslaan is dit zeer handig. Wel op tijd van het ijs stappen. Maar je zou natuurlijk alvast een zwembandje in je zak kunnen steken. Ja, het kan snel gaan. Maar klagen? Welnee, het is goed. Het is warm, het is fijn. Gisteren al het eerste vlees geroosterd. Ik kreeg voor mijn verjaardag speciale barbecue briketten. Twee zijn voldoende voor één grill beurt. Stond op de verpakking. Na het aansteken tien minuten wachten. Daarna te gebruiken gedurende ruim twee uur. Diamandje naar boven, en aansteken. Allemachtig, of je een stuk vuurwerk afsteekt. Een hoop gesis, en alles brand. Vrijwel geen rook, en inderdaad gloeiend heet na tien minuten. Het zijn van die kleine wonderen. Niet afvragen hoe het werkt. Gewoon het vlees erop en gaan. Nu zou ik graag het internet adres opschrijven hiervan. Maar helaas niets te bekennen. Er zit niet anders op er een foto van te maken. En nog eens veilig ook. Minder werk voor Beverwijk. Geniet van het weer, en gooi wat stukken vlees op de barbecue. Geniet ervan zolang het kan, maar houd je schaatsen ten alle tijden paraat.


 

 

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

23

05 2012

1 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. 1

    I would like to thank you for the Winterbanden (winter tires) you have put in writing this blog. I’m hoping
    the same high-grade web site post from you in the future also. Actually your
    creative writing abilities has encouraged me to get my own web site going now.
    Really blogging is spreading its wings and growing fast. Your write up is a great example.Your Comment