Wat is er met het brood?

Wat is er met het brood?

Brood is ook al geen brood meer. Zelf maak ik het ook, en de ingrediënten zijn niet al te moeilijk. Over het algemeen meel, zout, olie of boter, beetje suiker, water en gist. Niet al te moeilijk. Maar blijkbaar moet er nog meer in. Of anders gezegd, in plaats van. Bonenmeel, soja meel, weipoeder, wijnsteenzuur, en nog heel veel meer. Ik heb het opgezocht, bonenmeel. Ik citeer: ze presteren goed als sojavervanger voor varkens, en legkippen, en herkauwers. In geringe mate bijmengen, wordt aanbevolen. Goed, enige positieve is dat wij voor negenennegentig procent met onze genen met varkens overeen komen. Maar om nu direct uit een trog te gaan vreten is ook zo wat. De toon is gezet, het kalf verdronken. Vlag halfstok, bezint voor je begint. Het is weer eens duidelijk. Wat kunnen we in het brood gooien om het goedkoper te maken? En zo dat het net nog te eten is. Kijk, op elk brood vijf cent bespaard lijkt niet veel. Maar als er elke dag honderdduizenden over de toonbank gaan schiet het lekker op. Het lijkt wel een wereldwijd plan om wij als de mens om zeep te helpen. Maar ik moet zeggen, ze pakken het goed aan.

Niet alleen via de zoetstoffen, vetten, slachtafval, kleurstoffen, medicijnen, maar ook via ons dagelijks brood. Blijkbaar hebben die grote bedrijven een ontzettende hekel aan de mens. Vreemde is dat daar toch het geld vandaan moet komen. U begrijpt waar mijn brood nu is gebleven. Juist ja, ik durf het niet eens aan de eendjes te voeren. Ik zie het al voor me. Tien van die fluffie kuikentjes in de sloot om de moeder heen. Die morsdood met het kopje omlaag in het water rond dobbert. Nee, dat wil ik niet op mijn geweten hebben. De vroege mens was een scharrelaar. Wat hij vond vrat hij op. Niet te eten? Dan spuugde hij het uit. Hij / zij deed niet aan allerlei raffinage processen. Als het niet voorhanden was, dan nam hij wat anders. En ik denk dat dit nog steeds het beste is voor ons maag en darmen stelsel. Men noemt het ook wel “puur” eten. We hebben al die troep niet nodig. Ons lichaam is perfect tevreden met pure dingen. Natuurlijk zijn er ook pure giftige dingen in de natuur. Maar die spuugden we uit, dat zei ik al. Wanneer spugen we die grote bedrijven ook eens uit, en leren we ze op deze manier iets minder winst te maken. Maar wel een goed product.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

26

03 2012

2 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. Anoniem #
    1

    Het is alweer zo klaar als een klontje. Ja, lekker donkerbruin brood. Ze trappen er echt in, merk ik weleens in mijn omgeving.Nou ,ik lekker niet. Hè, lekker zacht, hoor ik dan. Ik koop alleen nog allinson, maar is dit nog vrij van alles. Of spelt. Ja, je betaald iets meer. Maar een dokter kost nog meer. Dus bak ik het liever zelf. Ik bekijk het nog wel. Wil nog een poosje langer mee. Goed geschreven.Your Comment