Praatjes vullen geen gaatjes

Praatjes vullen geen gaatjes

Dit is de waarheid als een koe. De pot verwijt de ketel. Iemand met een kluitje het riet in sturen. Gezegdes en spreuken, ze zijn de basis van veel waarheden. We zijn een land van één persoon, vier meningen. Het is daarom verbazingwekkend hoeveel we nog voor elkaar krijgen. We zijn gek op vergaderen in allerlei vormen. Nog gekker zijn we van onderzoeken, en peilingen. Zodat we lang van tevoren onze toekomst al zullen ervaren. Maar wie gaat het doen? Heeft u ook van deze geweldige ervaringen meegemaakt dat iedereen het eens is over iets. Goed punt. Prima oplossing! Maar wie gaat het doen? Wie gaat het daadwerkelijk aanvragen, bestellen en doen? Dat ontbreekt helaas heel vaak. Bij een volgende vergadering komt het onderwerp ter sprake. Hoe is het ermee? Het ligt bij afdeling aanvraag. Ah, mooi. En het vakje wordt groen gekleurd. Excel is geduldig, en heeft vele vakjes die we groen kunnen kleuren. Iedereen gelukkig. In werkelijkheid is er nog niets daadwerkelijk gebeurd. Maar wat zijn we blij. Vele vergaderingen volgen nog, en we kleuren nog vele vakjes groen. Gelukkig kost deze inkt niets. Anders zouden we snel door onze voorraad inkt heen zijn. Je ziet ze dagelijks voorbij komen, en voldoen volkomen aan het beeld. Er moeten extra agenten komen. Iedereen knikt direct “ja”. Maar wie gaat het doen? Waar is de terugkoppeling? Wie vraagt na een jaar hoeveel er nu bij zijn gekomen. Wie is verantwoordelijk? Er gaan jaren voorbij, en partijen wisselen. Hun zakken goed gevuld. Het vakje is mooi groen, dat wel.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

14

03 2012

Your Comment