Lente lente lente

Lente lente lente

Vanavond zat ik aan tafel en het was nog licht! Het gaat weer beginnen, vandaag waren er allerlei vogels die los gingen. Ik heb alweer twee muggen doodgeslagen. De vorst zit nog in de grond, maar toch is het warmer. Diep daarbinnen maken de planten zich weer op om boven te komen. De voetjes zijn nog bevroren, maar hun kop wordt al warm. Kikkers diep in de modder wachten tot het ijs breekt. Om dan als eerste hun dril uit te zetten. Kleine ronde zwarte bolletjes in de zon. Langzaam veranderen ze in kleine slangetjes. En dan is er een klein bolletje met staartje. Aan de zijkant van het bolletje zie je twee kleine takjes lijken het wel. Het zijn de uitwendige kieuwen. Een paar dagen later zie je duidelijk spikkeltjes, en een mondje. Groter en groter groeit het. Het staartje lijkt wel door het kopje te worden opgegeten. Kopje? Er komen nu achterpootjes aan. En ook langzaam voorpootjes. Het staartje is nu bijna helemaal verdwenen. Het zwarte bolletje versiert met gelatine is een micro kikkertje geworden. Elk jaar opnieuw een wonder. Wie bedenkt zoiets wonderlijks. Maar aan de andere kant begint de mens ook als klein dikkopje. En deze kunnen we niet eens zien met het blote oog. Dus het kan nog gekker. Nu lijkt het me een raar gezicht als ze net zo groot als kikkervisjes zouden zijn. Dit zou wel een heel andere dimensie geven aan de “daad” denk ik. Zie, ik denk weer aan de lente. Ik kan bijna niet wachten om de eerste stukken vlees op de barbecue te leggen. Witte en rode wijn smaken zoveel beter op een warme dag overladen met zon. Het ruikt anders, het klinkt anders. Kan ik het zwembad weer opzetten, eind van het voorjaar? Het gejoel van de kleinkinderen, en de waarschuwingen van de ouders. Laat maar komen!

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

16

02 2012

1 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. h.van IJperen #
    1

    We blijven optimistisch, voor je ’t weet is het weer zover.
    Eigenlijk gaan de seizoenen me al vlug genoeg.Ben gisteren net 75 geworden brrrYour Comment