Hel op aarde?

Hel op aarde?

Zo na het kijken van het nieuws denk je wel eens na. Als je overlijd ga je naar de hel of de hemel. Zo was het toch? Maar nee, het is al vastgesteld. We gaan met z’n allen naar de hemel. Dat staat vast! Als je toch ziet wat de ene mens de andere aandoet, weet je het zeker. Met duizenden tegelijk worden mensen omgelegd omdat er een paar landen zijn die tegen ingrijpen zijn tegen een dictator die zijn eigen volk langzaam aan het afmaken is. En het pikante is… omdat de wapenhandel zo lekker draait. Heb je je leven goed ingedeeld, kinderen voortgebracht, kleinkinderen mogen hebben. En dan wordt er s’avonds aan je deur gebeld. Niets vermoedend doe je open, en een overval is daar. Gebroken oogkas, bont en blauw. Daar kun je het op tachtigjarige leeftijd mee doen. Kinderen worden te pas en onpas misbruikt. En als je dan zelf niet wilt werken als vader, laat je dit doen door je dochters in een bordeel. Uit vrije wil natuurlijk! Dat is nog eens wat anders als een vader die je helpt met huiswerk. Een vader die je nog leert werken ook. Bank directeuren, financiële topmensen plunderen de pensioen fondsen. Ministers doen hier vrolijk aan mee. En beloven plechtig het later weer terug te storten. Net als dat kwartje op de benzine destijds. Hoe oud bent u nu? En je gelooft nog in sprookjes? En worden nog net niet beloond daarvoor. Een taak straf!? Moet je eens wat kilometers te hard rijden op de snelweg. Dan krijg je een cursus die zelf betalen mag. Maar ja, dat zijn makkelijk te pakken burgers. We trekken mensen de grens over, en beloven een geweldig leven. Maar als je ze dan even vergeten was, trap je ze net zo makkelijk weer terug naar hun land waar het moorden nog vrolijk door gaat. Hele landen worden overgenomen door de Taliban. Zelfs muziek mag niet meer worden geluisterd. Supermarkten overvallen lijkt de nieuwe hit te zijn. Onschuldige mensen lopen een trauma op voor jaren. Zo kan ik nog even doorgaan, maar ik doe het niet. Ik wil blijven geloven in de goedheid van de mens. Al lees en zie ik het tegengestelde dagelijks voorbij trekken.
Voor mij is het duidelijk, voor mij is het klaar. Heb geen angst voor de dood, want het paradijs is daar. Niet per bus of tram met spoed. Nee, in limousine rijden we de poorten tegemoet.
Pff, volgende keer wat leukers.
[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

01

02 2012

Your Comment