Waar blijft de winter?

Waar blijft de winter?

Zo zit je het ene jaar weken in de sneeuw. En zo heb je geen sneeuw en stormen. Ik heb al weer voorzichtige opwarming van de aarde berichten mogen lezen. Vorig jaar waren die berichten zeer zeldzaam. Maar nu dreigt zelfs Groningen onder te lopen. Krijgt natuurmonumenten toch nog haar zin. Voor een muggen plaag is het nog te koud. Maar wie weet komt daar volgende week verandering in. Ach, je moet het positief blijven benaderen, nietwaar? Koop nu in ieder geval je slee, schaatsen, en sneeuw schep. Ze zijn spotgoedkoop. Want volgende week kan het heel anders zijn. Wij Nederlanders willen het liefst winters die ijs en sneeuw hebben. Niet te veel niet te weinig, en niet te lang. Seizoenen, dat willen we graag. En oh wat kunnen we zeuren als het niet zo is. Daarom houdt het weer hier in Nederland rekening met ons. We krijgen nooit wat we verwachten. Gewoon pesterij. En dan hebben we natuurlijk onze weermannen en vrouwen. Zowel met als zonder technische ondersteuning zal ik maar zeggen. Zodra deze beginnen te zeggen dat het volgende week kouder wordt. Wordt het gegarandeerd warmer. En andersom natuurlijk. Laatste voorspelling is dat er voorlopig geen winter aan komt. Nou, ik denk dus volgende week. Er kwamen vanavond ook weer ganzen over. Maar daar kun je ook geen pijl meer op trekken. Volgens mij vliegen ze elke avond met z’n allen tegen elkaar in. Vandaag of morgen een doffe klap, en regent het ganzen. Natuurminnend Nederland in rep en roer. Oh jee, wat zou er gebeurd zijn? Een virus? Gekke ganzen ziekte? Nee, het zijn er gewoon te veel mensen. Als we alle ganzen zouden plukken kunnen we heel China van donzen dekbedden voorzien. Doe Tibet er ook bij. Punt is dat wij Nederlanders gewoon te lief zijn. En als we wat doen, willen we het tien maal zo goed doen als anderen. Dit zo met de ganzen. Ganzen Pathé? Nee, niet doen. Hou de ganzen wat in toom, en ook dit is opnieuw een geaccepteerde lekkernij. Gaan we stroom opwekken op een hele efficiënte manier. En maken we zoveel, dat we moeten exporteren naar het buitenland. Gaan we extra energie heffen op stroom en energie. Die dan vervolgens twee maal zoveel kost dan de winning ervan. Ja, dank je staat Nederland. Maken we uitstekende afval verwerking fabrieken. En wel zo goed, dat we zelfs afval uit Italië moeten halen om deze aan de gang te houden. ” Dank je Nederland” uit Italië vandaan. Vreemde mensen uit het buitenland die heel zielig zijn zonder paspoort mogen direct blijven. Als later blijkt dat het hele verhaal is verzonnen, en dus gelogen hebben…. Mogen ze alsnog blijven. Want ze hebben niet gelogen nee, ze hebben niet de waarheid verteld. Als je geslagen wordt keer je de andere wang toe. Ja mensen, het kan geen kwaad om af en toe een muilpeer terug te geven. Als er hier iets is gestolen van je, dan moet de dief een afstand verklaring tekenen. Anders krijg je het gewoon niet terug. Zoiets van eerlijk gestolen? Alle bedreigde diersoorten helpen wij. Niet altijd verkeerd natuurlijk. Maar het moet wel aaibaar zijn. Nog nooit gehoord van het wespen bevrijding front. Wel korenwolfjes, zijn ze niet aandoenlijk. Precies die hamsters die je vroeger in je slaapkamer had. Je wist niet dat ze hier in Limburg onder de grond zaten. Heel wat anders dan die stinkende mijnen. Maar als je dan hoort dat er al een paar maanden twee bij elkaar zitten voor de voortplanting. En het blijken twee mannetjes te zijn. Ja dan moet ik weer lachen. En je kan het zo makkelijk horen. Even schudden, en je weet het. Een mannetjes konijn heet niet voor niets rammelaar. We verkopen gas aan Italië voor een spotprijs. Om later onze boeren het dure gas voor hun kassen te leveren. Als er dan klachten komen over onze te goedkope tomaten, gaan we deze nog eens extra belasten. En vindt je deze tomaten uiteindelijk terug in de supermarkten in Italië. Ja, we blijven netjes, en buigen ons een hernia. Als we teveel last krijgen van zout in onze rivier van de kali mijnen uit Frankrijk betalen we vijfenzeventig miljoen “gulden” om dit op te lossen. Niet veel later zijn de mijnen dicht. Bedankt!
Maar het was toch opgelost? Niet zeuren dus. En zo bereiken we toch uiteindelijk ons doel. Niet vaak de gemakkelijkste weg, maar wel een weg. Zodat na ongeveer zestig jaar ook daar gaat eindelijk aan gewerkt gaat worden. De A4, jawel. En ook die andere worden verbreedt. Kijk, het duurt even, maar dan heb je ook wat. En voor de secretaris van de gemeente Vlaardingen;
Weet u nog, op een mooie namiddag, terrasje achter hotel Delta? Uitzicht op de Shell fabrieken.
‘Die A4 komt er nooit.’
En wij: ‘Dacht het wel.’ Weet ik, hij is er nog niet. Maar in gedachte zie ik hem al liggen. En ik weet ook dat er vast nog wel vier A4 affaire’s zullen zijn. En het vier keer zoveel gaat kosten. En dat ik dan al lang met pensioen ben. Maar dan zal ik nog eenmaal op en neer naar Den Helder rijden. Zonder files, dat wel.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

04

01 2012

Your Comment