Sigaretten die uitgaan

Sigaretten die uitgaan

Eerst dacht ik nog dat het onbenullig voorstel was. Maar het is echt waar. Sigaretten mogen niet meer branden. Je moet er aan blijven trekken. Eerst leek het toeval. Maar als er drie achter elkaar zijn uitgegaan weet je het wel zeker. Er is iets aan toegevoegd. En ze smaken nu “anders”. Bij navraag in de winkel kregen we de bevestiging. Het is waar. Dus de overheid wil dat we meer roken. Dit is logisch, want er zit een aardige portie belasting op. Maar ze direct dan beter te laten smaken is niet gelukt. Betutteling, bemoeienis, oplegging, achtervolging, en heksenjacht zijn de woorden die bij mij opkomen. Ondanks er zoveel op verdiend wordt. Is het toch een constante pispaal voor vele mensen en instanties. Straks dan moet je je eigen tabaks plant geen kweken op zolder. En weet je wat nu zo typisch is. Dat je een koffie shop (lees hasj) shop kunt binnen stappen. En daar wel de verbeterde versie van wiet kunt kopen. Al jaren lang is de Neder wiet tot ongekende hoogte geselecteerd en verbeterd. Maar ja, die hebben dan ook gedoog steun. Niets te maken met regeltjes. Niets te maken met de wet. Want ja mensen, wat verkocht wordt in de shops. Komt toch echt ergens vandaan. Het komt niet uit de lucht vallen bij onweer. Het is geen onbevlekte begroeienis zal ik maar zeggen. Maar ik maak mij diepe zorgen. Want kijk, hier stopt het niet. Ergens hoog in de boom zit al weer een groep mensen te denken wat de volgende stap is. Mensen die zich te pletter vervelen bedenken geen leuke dingen.
Volgens mij is de volgende stap wijn waar de alcohol uit verdwijnt als hij langer als een kwartier staat. Want ja, anders kunnen de kinderen ervan drinken. Nou over het algemeen zullen deze het snel weer uitspugen denk ik. En een bodempje wijn zullen ze echt niets van krijgen. Maar wat denk je van een bitter smaakje aan de wijn? Iets dergelijks zullen ze vast vandaag of morgen wel bedenken. Kijk de euro hebben ze ook een jaar of veertig over nagedacht. En kijk nu wat ervan komt. Kommer en kwel. Het enige wat ermee bereikt is dat ze niet opnieuw een kwartje op de benzine kunnen gooien. Want het kwartje bestaat niet meer. Maar wat nu echt jammer is? Dat al die denk-tanken niet een sigaret kunnen bedenken die: Goed voor de gezondheid is. Niet verslavend. En dan geen belasting behoeft. Oh nee, hier geef ik mijn antwoord direct al. Natuurlijk, die zal er nooit komen. Wordt het niet tijd voor een denk-tank die leuke dingen bedenkt. Waar we allemaal iets aan hebben. Wat niet veel kost. Geen energie gebruikt, en oneindig voorhanden is. En altijd leuk blijft. Oh, wat zeg ik nu weer. Nee, het is niet dat…..

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

26

10 2011

Your Comment