Druivensap

Druivensap

Vandaag nog eens zesentwintig graden op de thermometer. Waarschijnlijk de laatste dag van dit jaar met deze temperaturen. De druiven zijn binnen. Nog net niet zoet genoeg, maar dat is op te lossen met een beetje suiker. We leven tenslotte in Nederland. Vijfentwintig kilo van een handje vol druivenstokken. Het kan erger. Het was niet echt de perfecte zomer voor druiven. Maar de smaak is raak. En beloofd een lekkere wijn te worden. Maar we moeten nog even wachten. Over een week of zes kunnen we het eerste glas proeven. Nog zeer jong dan, maar met een beetje verbeelding weet je dan hoe hij later zal smaken. Dan maar direct de laatste barbecue er achter aan. Een varkens haasje kun je ook grillen. In stukken aan een stokje dan maar. Stokbrood was er nog van de vorige dag. Even wat knoflook fijngesneden, met een scheut olijfolie . En dan de de stukjes stokbrood er doorheen halen. Of beter met een lepel insmeren. Nu heel kort op de barbecue. Je moet heel snel zijn, anders verbranden ze. Daarna nog grof zeezout erop. Of een beetje kruiden boter. Nog een beetje salade, en een glaasje witte wijn erbij maakt het feest compleet. Maar als de zon bijna onder is daalt de temperatuur toch snel. Het randje van de stoelleuning begint al vochtig te worden. Het is dan wel een zomerse dag, maar er zit geen zomerse avond meer aan vast. Nu hebben we die bijna helemaal niet gehad dit jaar. Dus dat maakt verder ook niet uit. Wat mij betreft een perfecte afsluiting van de zomer. Al is het dan al vast herfst geworden. Wie weet wat de winter wordt? Eind van de week de winterbanden er onder. CV is schoongemaakt. Maar er hangen nog rode tomaten aan de planten. Die denken ook dat het nog feest is. Maar eerlijk gezegd ben ik er ook klaar mee. Opwarming van de aarde gebeurd in Nederland twee weken in april, en één week in september. Als dit de opwarming van de aarde is, zie ik er toch maar vanaf. Dan toch liever voor een geleidelijke opwarming in maart. Wat warmer in april. Hoog zomer in juli. Een stormachtige herfst in september. En dan schaatsen en sneeuw in december tot eind februari. Dat is toch niet teveel gevraagd?

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

02

10 2011

Your Comment