Wat stormt ut

Wat stormt ut

Gelukkig waait alles weg. Maar toch blijft er genoeg lucht over. Het schuift dus gewoon op. Altijd is er weer nieuwe lucht. Wij mogen toch ook wel eens een heel stuk blauw krijgen? Jammer genoeg zijn we niet aan de beurt deze zomer. Hoe harder het waait, des te meer wind. Dan maar er dwars doorheen. Op de fiets of lopend. Laat je haren maar wapperen. Laat die boven kamer maar eens flink luchten. De wind blaast langs je oren, je kunt bijna niets meer horen dan geruis. In de verte stemmen, maar dat is niet erg. Langs de sloot, het water spat omhoog. Eendjes beschut in het riet. Enkele veertjes waaien recht omhoog. Maar dat deert ze niet. Een paraplu klapt dubbel aan de overkant. Je moet lachen, het is de jouwe niet. Maar nu word je ook nat, want het giet. Dan maar nat, het kan je niet schelen. Terug naar huis, door de regen. De deur gaat al open, en meewarig is de blik die je kreeg. Je vertelt, het is niet erg. Dit brengt alles teweeg. Je schuift voor de open haard. En kijkt naar de vlammen. Altijd weer anders, net als het weer. Je ruikt aan je glas, oei dat is sterk. Je wist het bijna niet meer. Van de herfst naar de herfst. Zo was het toch ook weer? ‘Ruik ik daar zuurkool?’

‘Ja schat, we gaan aan tafel.’
Het is al weer snel donker. ‘Wanneer ging de klok weer terug?’
‘Ik weet het niet.’
‘Voor mijn gevoel morgen’
De eerste storm is voorbij, en de weg naar de winter is geopend. Toch alweer een beetje blij. Zouden m’n schaatsen nog scherp zijn? Morgen maar eens kijken.
Wat zeg je? In het weekeind vijfentwintig graden. Nee, sorry. Liever niet. Kans verkeken, nu niet meer.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

06

09 2011

1 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. Henny #
    1

    De bomen zijn nu bijna kaal, eergisteren nog niet. Leuk verhaaltje.Your Comment