Vierkante wielen

Vierkante wielen

Waarom willen mensen altijd maar weer het wiel opnieuw uitvinden. Wat zou er kunnen mankeren aan een rond wiel? Bedoel, rond is rond. Ronder kan het niet worden. Wat dacht u van koffie? Bonen gemalen, heet water erop en kijk daar hebben we koffie. Nu was het heel lang koffie in een filter, heet water. En dan had je koffie. De enige toevoeging kon een beetje buisman zijn. Maar onze stoutste dromen komen uit. Glimmende hoogstandjes van techniek. Bonen kunnen we niet meer zien. Onze koffie zit voortaan in een rond theezakje. Past precies in de houder, en onder veel kabaal druppelt er bruin vocht uit. En als het dan nog een beetje warm was. Maar nee, je kan het zo rechtstreeks uit het apparaat naar binnen gooien. Jammer, jammer. Koffie moet heet zijn. De eerste minuten moet het onmogelijk zijn om een slok te nemen. Dan is ze goed. Hoe heeft het zover kunnen komen? Bij de eerste pruttelaars zijn we ongemerkt op een verkeerd pad terecht gekomen. En het lijkt of er geen weg meer terug is. Niet die hoge RVS kannen van Daalderop. Want die gebruiken we zelf nog steeds. Menig persoon heeft dan ook ons huis met rode lippen mogen verlaten. Want de koffie is echt heet. Maar zo’n concept kan toch zo weer worden ingevoerd? Geef het een paar kleuren. En je kunt ze zo weer verkopen. Puur is goed. Puur is gezond.
Wat hebben ze nog meer “verbeterd”. Rozen, had je vroeger rozen die heerlijk geurde. Helaas, vandaag niet meer. Ze mogen er dan prima uitzien in de meest exotische kleuren. Maar ruiken doe je ze niet meer. De meeste bloemen trouwens. Eentje doet het nog steeds. De fresia. Deze hebben ze nog niet weten te verpesten. Op de markt ruik ik er vaak stiekem aan. En dan denk ik, nee nog niet gelukt. Maar ja, een ouderwetse bloem. Niet hip, en zie je bijna niet meer. Kijk, niet alle nieuwe dingen zijn natuurlijk slecht. Elektrische fiets, schoenen met lucht, iPad, 3D TV. Geweldig allemaal. Maar sommige dingen moet je niet veranderen. Sommige dingen zijn gewoon goed zoals ze zijn en waren. Gelukkig is de hamer nog steeds hetzelfde. Een bonk ijzer met een handvat. En je mag nog steeds een auto deur openhouden voor je vrouw of vriendin. Hoeft, mag wel. Dan heb je nog bedrijven waar om de paar maanden een nieuwe manager op de proppen komt. Het schijnt dat niemand meer mag doen waar hij goed in is. De ITer brengt de koffie rond. En de koffie juffrouw zit achter de PC. Ja, dat is makkelijk. Waarom? Dat is helemaal niet makkelijk. Mensen hebben ergens voor geleerd, en dat kunnen ze dan het best. Heel vreemd. We moeten ook allemaal hoppen naar de volgende baan. De ene is nog leuker dan de andere. Hippe jongemannen en vrouwen vliegen door de lucht. Met een laptop onder hun armen. Want ja, daar kun je mee werken. Wat vreemd dat je nooit mensen in een overall voorbij ziet vliegen? Je moet eens een spijker met een laptop in tikken. Dan kun je pas lachen. Nee, bouwvakkers hoppen niet zo. Die moeten eerst dat huizenblok af krijgen. Niets tegen ITer’s hoor. Wand die hebben een zeer belangrijke taak te verrichten in deze wereld. We kunnen niet meer zonder internet, en ander data verkeer. We kunnen niet meer terug. Dat hoeft ook niet, we leven in een geweldige tijd. Maar de commercie kan het vaak op een nogal vreemde manier brengen.
Hulde aan de bouwvakker. Oh jee, die komt nog.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

17

09 2011

Your Comment