Rokers betalen de rekening

Rokers betalen de rekening

Rokers moeten meer premie betalen. Rokers mogen alleen buiten roken. Rokers betalen meer belasting. Rokers mogen alleen maar betalen. Mogen alleen nog maar in hun eigen huis roken. (nog wel) mogen het liefst alles betalen. Nu rook ik zelf ook graag een sigaartje. En daar kan ik heerlijk van genieten. Het is zelfs zo dat ik meer rook als ik ontspannen ben. Maar nu zijn er ook mensen die niet roken. En er zijn ook mensen die gerookt hebben, en nu niet meer roken. Dit zijn over het algemeen zeer nare mensen geworden. Heeel diep van binnen vinden zij het nog steeds lekker. En elk bericht, of beeld van rokende mensen doet nog steeds zeer. Als je dan ook vraagt hoe lang ze al gestopt zijn. Krijg je vaak te horen; één jaar, vierenzestig dagen, drie uur en twee minuten. Maar nee, ik moet er niet aan denken er aan te beginnen. Mag ik wel nog even aan uw pakje sigaretten ruiken? Oké, het zou slecht zijn. Slecht voor de gezondheid. Moet best waar zijn denk ik. Maar weet u wat ook slecht is? Knorrigheid, somberheid, zelfingenomen, zogenaamde azijn pissers. Dus meer premie betalen. Maar heeft u enig idee wat deze mensen elke week aan premie inleggen. Jawel, ik bedoel de accijnzen op de rookwaren. Gaat rechtstreeks naar onze regering. Dus onze samenleving. Is het dan mogelijk om hier een gedeelte van in te leveren aan de zorg? Ik mag het toch hopen. Pakje per dag van vijf a zes euro. Maal driehonderd vijfenzestig is er toch een aardig stukje premie bij. Betaald u zoveel per jaar aan uw zorg? Denk het niet. En dan betalen deze mensen hier los van ook nog zorg premie. Dus eigenlijk zouden deze mensen vrijgesteld moeten worden. Ze betalen al genoeg. Maar waar hoor je nooit iets over? Drugs in al zijn hoedanigheid. Want hier wordt geen belasting over betaald. Want ja, iets wat verboden is kun je slecht belasting over betalen. Maar is toch volgens mij een verslaving. Hoeveel last heb je hiervan? Hoeveel ongelukken hierdoor in het verkeer, werk? Drank… Ja dat vinden nog steeds te veel mensen lekker. Met mate nog steeds bedoel ik dan. Maar daar hoor je nog niet veel van. En let op. Geen drank in het verkeer! En dan het volgende, mensen die te weinig bewegen. Ja, ook die moeten meer betalen. Zijn de bedenkers van dit alles zelf niet een beetje in de war? Hebben deze mensen niets anders te doen? Een huis bouwen of zo. Of een kinderfiets repareren? Koffie schenken op een bejaarden tehuis. Komt zomaar in mij op. Kost geen moeite. Ooit wel eens een mens zonder zonden ontmoet? Mensen die teveel fietsen? Knieën versleten, en zelf betalen. Zo is dat. En hoeveel ambtenaren gaan we inzetten om dat te controleren? Juist, we gaan met z’n allen elkaar controleren. Kent u dit spreekwoord?
“dood gaan van sacherijn”
En wie betaald dan de begrafenis?

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

26

09 2011

Your Comment