Orakels en lemmingen

Orakels en lemmingen

De miljoenennota is bekend, en de orakels krakelen hun lied. Als alles waar is kunnen we nu als lemmingen met z’n allen de afgrond in rennen. Als dit, als zo… We gaan een vreselijke tijd tegemoet. Niemand kan meer rondkomen. Huizenprijzen reduceren tot nul. En we krijgen er allemaal mee te maken. Gelukkig, dan hebben we toch nog een eensgezindheid bereikt in Nederland. Het enige dat nog ontbreekt is een meteoriet inslag die de aarde in tweeën splijt. Dan is het feest compleet. Kom mensen hebben we echt zo slecht? Zeg een paar abonnementen op, twee keer minder uit eten. En kijk eens slim naar je verzekering papieren. Zo dat hebben we gehad. We kunnen weer rustig adem halen. Persoonlijke crisis is voorbij. We kunnen weer gewoon doen. De lemmingen kunnen weer terug in hun hokje. Het lijkt wel of elke nieuwszender en reporter volledig ontspoort is. Er komt geen verstandig woord meer uit. Ze komen nog het meest overeen met de koning die op zijn troon zit in de arena van het oude Rome. De overwinnaar heeft het zwaard op de keel van zijn tegenstander. En hij kijkt naar deze koning. Deze houdt zijn zijn vuist omhoog. Dan laat hij deze zakken met zijn duim omlaag gestoken. De tegenstander is niet meer. De reporters stellen de gladiatoren voor, en de koning de nieuwszenders. Het volk zit rondom. Het was vreselijk maar wat hebben ze genoten.
Is er nog een reporter die zich kan bezig houden met wat positieve zaken. Europa zou alles moeten verenigen. Doe dat dan ook. Maar het blijft bij praten, en nog eens praten. Kan iemand eens een lijstje maken met alle uitspraken die gedaan zijn? En dan deze personen daar aan houden. Praatjes vullen geen gaatjes.
Je zult er voor moeten werken.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

17

09 2011

Your Comment