Ode aan de kok

Ode aan de kok

Elke dag maar weer wat verzinnen. Hoe blijf je origineel, en maak je nog lekker eten ook. Je kan het niet iedereen naar de zin maken. Hoeveel je ook kookt. Pannen groot en klein, er kan maar één echte kok zijn. Vlees of vis maakt je niet uit. Het ene moet lang en het andere kort. Dat is de kunst van een lekkere vis of biefstuk. Groenten uit de grond, en van de grond. Met de prachtigste tomaten rood en rond. Salades vullen schalen tot aan de rand. Compleet met zalm, en garnalen. De toastjes gaan van hand tot hand. Maar de winter komt er weer aan. En er zal weer erwtensoep en stamppot zijn. Met heerlijke rookworst en doorbakken spek. Desnoods met een glas wijn. Eten moeten we altijd maar weer. Morgens middags, en ook wat fruit. Het maakt niet uit, dan een appel dan een peer.


Aan het eind van het jaar is er weer traditie van de bovenste plank. Lekkere olie bollen, en ook wat drank. Iedereen heeft nu z’n buikje vol. En rust uit in zijn luie stoel. Nog een glaasje wijn bij de haard. De kok is het dubbel en dwars waard.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

12

09 2011

Your Comment