Negen elf tweeduizend één

Negen elf tweeduizend één

Ik werd gebeld door een kennis die zei dat ik eens moest kijken op de TV. Het klonk nogal angstig, dus schakelde ik de TV in. Het eerste beeld dat ik zag was een witte mast met rode vlakken. Nu ziet onze radiomast op het gas platform waar ik werk er net zo uit. En het stond midden in de rook. Een schok ging door mij heen. Stond het platform in de fik? Maar al snel zoomde de camera uit, en zag ik in mijn ogen een hoog gebouw. Naar mate het beeld compleet werd zag ik de “Twin Towers”. Iets van een film dacht ik nog, en verwachte elk ogenblik king kong te zullen zien. We hadden visite, en stonden alle drie met open mond te kijken. Op dat ogenblik stortte het tweede vliegtuig neer op de andere toren. Uit het mondeling verslag bleek dat het echt was. En nu gebeurde! Een ongeluk? Nee, zieke geesten hadden dit expres gedaan. Allerlei gevoelens raasden door mij heen. Wie, wie? Ik geloof dat we minuten lang elkaar alleen maar aangekeken hebben. De visite was voorbij, en maakte aanstalten om te vertrekken. Er was niets meer te zeggen. Ik was helemaal leeg. Wat was het volgende? De volgende dagen was het steeds weer onderwerp van gesprek. Hoe ontstaat dit allemaal?
De mens moet vrij zijn. Niemand mag overheerst worden. Iedereen moet geloven wat hij wil. En als je niets wilt geloven is dat ook goed. De mens is zeer creatief. En met dezelfde creativiteit hebben een handje vol mensen dit bedacht. Waar jij nog niet aan gedacht hebt, hebben andere al lang gedaan. Als je niet met angst en haat bent opgevoed kom je hier niet op. Met welk recht mag je iemand vermoorden? Is er een uitzondering? Deze terroristen misschien? Maar dan zit je op hetzelfde hellend vlak. Veroordelen? Tot wat? We voelen ons heel wat, maar we zijn de oertijd net ontsnapt. Of misschien nog niet? Zijn dit nog steeds de stammen oorlogen? Het wereld beeld veranderd elke dag. Echt leuker wordt het nog niet. Terwijl we toch een prachtige planeet hebben. Zo prachtig blauw uit de ruimte vandaan gezien. Maar als je dan dichtbij kijkt zie je dood en verderf. Is het niet weer eens tijd voor een nieuwe hippie golf? Vrede, liefde, genegenheid. Miljoenen mensen op deze planeet weten blijkbaar niet wat het is. Maar als je het nooit hebt mogen ontvangen. Is het ook moeilijk te geven. Wanneer krijgen we deze lessen op school? Volgens mij toch basis begrippen. Waarom is en wordt hier geen les in gegeven? Ik stel voor dit verplicht te gaan geven op elke school. Minimaal twee maal per week stel ik voor. Je kunt ook les in oorlog geven. Maar dan is het snel over. Je kunt iemand maar één keer vermoorden. Dus dan ben je snel klaar. Moet je jezelf verder maar vermaken.
Stel, stel dat er een ruimteschip op aarde zou landen dat niet hier vandaan kwam. En deze wezens met drie of vijf vingers een leuk verhaal hebben. Dat we niet de enige zijn in de ruimte, maar met duizenden anderen. En dat we niet bang behoeven te zijn voor enige god. Omdat er in de miljarden jaren van hun beschaving nog nooit eentje naar voren gekomen is. En dat het ontstaan van leven misschien iets Goddelijks heeft. Maar niets met een god te maken heeft. Maar de bedoeling is dat je als levend wezen er iets goddelijks van maakt in je leven. Je mag het ook liefde, welvaart, geluk, en genegenheid noemen. Maar dit is persoonlijk.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

11

09 2011

Your Comment