Geef nooit je oude telefoon weg!

Geef nooit je oude telefoon weg

Jaap en Peter werkten bij een grote olie maatschappij, en kenden elkaar al jaren. Vanwege omstandigheden werkten zij twee weken achter elkaar, en waren dan weer twee weken vrij. Maar omdat zij beide in het buitenland woonden, was het niet mogelijk om elke dag naar huis te reizen. Daarom woonden ze in de werk periode samen in een gehuurd appartement. Jaap was al jarenlang getrouwd, maar Peter had zijn draai nog niet gevonden. Dus eens in de twee weken reden beide, maar in aparte auto’s naar het werk. Om te zien waar de ander was werd er druk ge sms’t onderweg. Beide deden dit al jaren, en bij wijze van meligheid werden er steeds meer flauwe grappen, en opmerkingen gemaakt. Dat ging dan als volgt;
‘Hey, poepie waar ben je?’
‘Ik ben er al bijna sheet’
‘Zal ik dan al vast het eten bestellen schat?’
‘Ja natuurlijk, dan houd ik weer van je’
En veel meer van dit soort opmerkingen kwamen voorbij. Maar kinderen worden groot, en zo ook Jaap zijn dochters. En ook het mobieltje moet eens worden vernieuwd. Met navigatie, meer mogelijkheden… Je weet wel. Jaap kocht een nieuwe telefoon, en gut, dan kon dochter lief de oude wel hebben. En zo gebeurde het. De twee weken gingen snel voorbij, en Jaap moest weer aan het werk. Dochter lief helemaal verguld met de telefoon, maar wist nog niet hoe alles werkte. Ze was dan ook pas acht jaar, dus was oma wel bereid haar te helpen. Op een zonnige middag gebeurde het, alle mogelijkheden kwamen aan het licht. Ook sms kwam ter sprake, en alle andere handige dingen.
Na twee weken kwam Jaap weer thuis, en had een goede zin. Opgewekt kwam hij binnen en gaf zijn vrouw een zoen. Maar eigenlijk voelde het niet goed, er heerste een vreemde sfeer. Jaap was zich van kwaad bewust. Ook in bed gebeurde er niet veel, en meestal was het wel feest na veertien dagen zal ik maar zeggen. Ook de volgende dag ging de vreemde sfeer voort. Jaap begon al langzaam te informeren of er iets was? Ook zijn schoonmoeder deed mee, en leek hem wel te ontwijken. Jaap was het helemaal zat en vroeg zijn Yvette wat er nu in godsnaam aan de hand was?
‘Als jij denkt me te kunnen bedonderen met een andere vrouw heb je het goed mis hoor! Dacht je dit zomaar ongestraft te kunnen doen daar in Nederland?’
Jaap zijn mond viel open, en kon even niets uitbrengen.
‘Waar heb jij het in godsnaam over? Hoe kom je erbij?’
‘De telefoon, de telefoon van je dochter. Schatje, scheetje, ik hou van je. Komt het bekend voor?’
Jaap heeft nog steeds geen idee, en blijft als aan de vloer genageld staan.
‘Dus je hebt geen verweer begrijp ik?’
Jaap probeert snel na te denken. Dan barst hij in lachen uit.
‘Zo, het is nog leuk ook?’
‘Luister Yvette, ik kan het uitleggen. Kijk als ik onderweg ben dan sms ‘en we elkaar om te zien waar Peter is, of Peter mij dus. En in de loop van jaren zijn we wat melig geworden, en noemen we elkaar zo.
‘Ben je homo geworden dan?’
‘Welnee, het is bij wijze van grap, het heeft niets te betekenen.’ Yvette gelooft er nog niets van, bewijzen moeten er komen!
Jaap stuurt een berichtje naar Peter, en niet veel later komt er inderdaad soortgelijk berichtje terug. ‘Zie je nu wel?’
‘Ja, maar wie zegt nu dat dit Peter is?’
Jaap drukt op “bellen” en geeft de telefoon aan Yvette. Heee, schatje met Peter klinkt het met een zware stem. Yvette duwt direct de telefoon met een vies gezicht in Jaap zijn hand. En begint zachtjes te lachen en huilen tegelijk. Een kilo lood valt van haar schouders. Het was ineens veel lichter geworden buiten. Ze hoorde ook de vogels en cicaden weer. Terwijl Jaap nog druk met Peter in gesprek was begon Yvette te ontdooien. Ze had zich lang niet zo gevoeld. Het was net of haar leven opnieuw was begonnen.

Veertien dagen is dan best lang van huis.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

14

09 2011

Your Comment